Το στρατιωτικό φυλάκιο που χτίζει η Τουρκία απέναντι στα Ίμια(VIDEO)

 

Ένα βίντεο το οποίο τραβήχτηκε την Τετάρτη στις 14 Φεβρουαρίου,  το απόγευμα και δημοσιεύτηκε από την τουρκική  εφημερίδα Μιλιέτ δείχνει το σημείο όπου πραγματοποιούν στρατιωτικές εργασίες οι Τούρκοι απέναντι από τα Ίμια.

Ελάχιστα μέτρα από τα Ίμια, υπάρχει ένα νησάκι, το οποίο ανήκει στην Τουρκία και ονομάζεται Çavuş Adası (Τσαβούς Αντασί που σημαίνει το νησί του λοχία). Εκεί πάνω, στη μία πλευρά, υπάρχουν τα ερείπια ενός οθωμανικού πύργου που είναι ηλικίας 350 ετών.

Οι Τούρκοι έχουν βάλει ως στόχο να διατηρήσουν το σκηνικό πολέμου που ξεκίνησαν με τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου ΓΑΥΔΟΣ το βράδυ της Δευτέρας (12.02.2018) παρά τις διαβεβαιώσεις του Γιλντιρίμ στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα «πέσουν» οι τόνοι στο Αιγαίο.

Το φυλάκιο όπως παρουσιάζει το "eleftherostypos", όπου οι Τούρκοι κάνουν εργασίες για να βλέπουν τι γίνεται στα Ίμια, είναι πάνω στη νισίδα Τσαβούς ένα μίλι από τα Ίμια.

Η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας επισκευάζει το φυλάκιο ηλικίας 350 ετών και από εκεί οι Τούρκοι στρατιώτες θα παρατηρούν κάθε κίνηση στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια.

Οι τούρκοι μετέφεραν από την Αλικαρνασσό δεξαμενή με νερό και γεννήτρια. Και αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ είναι οι εργασίες για την κατασκευή μιας γλίστρας προκειμένου να γίνεται αποβίβαση στρατιωτικών δυνάμεων.

«Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία» αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα στρατιωτικό πλοίο βρίσκεται απέναντι από την συγκεκριμένη παραλία όλη μέρα.

Την ίδια ώρα τουρκικά πολεμικά πλοία και πλοία του λιμενικού παραμένουν στην περιοχή. Οι τούρκοι ισχυρίζονται ότι κατά την διάρκεια της νύχτας της 13ης Φεβρουαρίου 3 ελληνικά πλοία του λιμενικού μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα για 15 λεπτά αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των τούρκων να αποχωρήσουν.

Μετά το περιστατικό της περασμένης Δευτέρας, οι τούρκοι υποστηρίζουν ότι στην περιοχή των Ιμίων μετέβησαν 2 ελικόπτερα, 6 σκάφη του λιμενικού, 1 πολεμικό πλοίο και 1 έρευνας και διάσωσης.

Σήμερα, υποστηρίζουν ότι γύρω από τα Ίμια βρίσκονται 2 πολεμικά πλοία και 2 σκάφη του λιμενικού.

Οι εκσκαφείς μεταφέρθηκαν ήδη στην παραλία Gumusluk για να ξεκινήσουν τις εργασίες τους. Ο πόλεμος προπαγάνδας σε πλήρη εξέλιξη.

«Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία», επισημαίνει η Cumhuriyet ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα στρατιωτικό πλοίο βρίσκεται απέναντι από την συγκεκριμένη παραλία όλη μέρα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

Στην εξοχή πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία …