Τρίμηνη προθεσμία για εθελούσιες αποχωρήσεις στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»

Τελικά ανακλήθηκαν οι έξι απολύσεις εργαζομένων στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» , μετά την συνάντηση που υπήρξε στα γραφεία του σταθμού, στην οποία παρευρέθηκαν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου, ο γ.γ. της ΕΣΗΕΑ Σ. Καπάκος, εκπρόσωποι της διοίκησης της Left Media και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του σταθμού σε ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ.

Κατόπιν της συνάντησης, επήλθε συμφωνία μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, σύμφωνα με την οποία, θα επικρατήσουν μειώσεις της τάξης του 15% για τους εργαζόμενους με μικτές αποδοχές ως 1.200 ευρώ και 20% για τους υπολοίπους. Οι μειώσεις θα αφορούν σε εργαζόμενους με καθαρές αποδοχές άνω των 800 ευρώ.

Ο ένας οφειλόμενος μισθός «παγώνει» για ένα έτος, ενώ ο δεύτερος οφειλόμενος μισθός θα καλύψει τις αναδρομικές υποχρεώσεις των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ. Θα υπάρξει τρίμηνη προθεσμία για εθελούσιες αποχωρήσεις με την ισχύουσα έως σήμερα μισθοδοσία, ενώ όσον αφορά τις αποζημιώσεις, αυτές θα δοθούν με τα προ των μειώσεων δεδομένα σε περίπτωση απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η διοίκηση του σταθμού σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

"Οι απολύσεις των 6 εργαζομένων που ανήκουν σε ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, ανακαλούνται μόλις γίνουν αποδεκτές οι μειώσεις του μισθολογικού κόστους.

Για την εν λόγω συμφωνία μάλιστα, ενημέρωσε τους συναδέλφους της και η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μ. Μιχαλοπούλου με σχετικό email που απέστειλε η ίδια μετά τη συνάντηση.

Επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν ανεύθυνα να παίζουν με το μέλλον του ραδιοφώνου, εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε και να ανεχτούμε να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του. Καλούμε τους εργαζομένους, για τελευταία φορά, να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σεβαστούν τους ακροατές και τις ακροάτριες του «105,5 Στο Κόκκινο» ."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου - Περιορισμένη άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων

Παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η κλιμακούμενη κρίση στη Μέση Ανατολή και οι επακόλουθες αρνητικές …