Η κορυφή και τα… σενάρια στο πρωτάθλημα της Α1 ποδοσφαίρου!

Βλέποντας κάποιος τον βαθμολογικό πίνακα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο διαβάζει ότι η Ένωση βρίσκεται στους 54 βαθμούς. Η συγκομιδή των «κιτρινόμαυρων» είναι και η μόνη «πραγματική» στην πρώτη τριάδα, καθώς τόσο οι 52 βαθμοί του ΠΑΟΚ σε 23 αγώνες, όσο και οι 47 του Ολυμπιακού μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τις δικαστικές διαμάχες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Ξεκινώντας από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έδειξε να… ζαλίζεται στην κορυφή και έχασε στην Τρίπολη με 3-2, πρέπει να σημειώσουμε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να χάσει τρεις βαθμούς, λόγω της μη διεξαγωγής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να τιμωρηθεί επιπλέον με χρηματικό πρόστιμο, αλλά και τιμωρία της έδρας. Αν αυτό επαληθευτεί και τελεσιδικήσει μετά τις εφέσεις, τότε ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα πέσει στους 49 βαθμούς και η ΑΕΚ θα βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας 5 πόντων στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παράλληλα, υπάρχει το σενάριο είτε να δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός να χάσει το ματς της Τούμπας στα… χαρτιά, είτε να αποφασιστεί η διεξαγωγή του ματς. Πάντως τα δύο τελευταία σενάρια δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες.

Όσο για τον Ολυμπιακό, όπως αναλύει το "zougla.gr" οι Πειραιώτες αναμένουν την έφεση που έχουν καταθέσει για την αφαίρεση των τριών βαθμών, λόγω των επεισοδίων στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Παράλληλα, αναμένουν την δικαίωσή τους για το ντέρμπι της Τούμπας, κερδίζοντας το ματς στα χαρτιά (0-3 άνευ αγώνα). Εν κατακλείδι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι 47 βαθμοί του Ολυμπιακού που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα να παραμείνουν ως έχουν, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα χάσουν τρεις για τα επεισόδια με την ΑΕΚ, ενώ θα κερδίσουν τρεις από το ντέρμπι της Τούμπας.

Η τωρινή βαθμολογία

  1. ΑΕΚ 54
  2. ΠΑΟΚ 52
  3. Ολυμπιακός 47

Η βαθμολογία μετά τις εκκρεμοδικίες

  1. ΑΕΚ 54
  2. ΠΑΟΚ 49-55 (πιο πιθανό το 49)
  3. Ολυμπιακός 40-49 (πιο πιθανό το 47)

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …