Aπονομές 25.000 κυρίων συντάξεων

Σε «φουλ» ρυθμούς εργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες στον ΕΦΚΑ για να καταφέρουν να απονείμουν όσο γίνεται περισσότερες συντάξεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα, μέσα στους επόμενους μήνες. Ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση του Φορέα, είναι να καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία απονομής για 25.000 κύριες συντάξεις έως τα τέλη Απριλίου.

Μάλιστα για το λόγο αυτό όπως υποστηρίζει το "dikaiologitika.gr", ήδη προγραμματίζεται να υπάρξει εμβόλιμη διαδικασία καταβολής συντάξεων, αμέσως μετά το Πάσχα. Πρόκειται για όλες τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί το 2016, χρονιά που τέθηκε εν ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου, που άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Ουσιαστικά, για το συγκεκριμένο έτος ο ΕΦΚΑ έχει διαχωρίσει τις αιτήσεις σε δύο κατηγορίες: Αυτές που υποβλήθηκαν πριν από τις 13 Μαϊου 2016, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου νόμου για το Ασφαλιστικό (ν.4387/2016) και σε εκείνες που υποβλήθηκαν μετά την ανωτέρω ημερομηνία. Η εκτίμηση που υπάρχει στη διοίκηση του Φορέα είναι ότι όλες αυτές οι αιτήσεις, θα καταστεί εφικτό να απονεμηθούν στους δικαιούχους, έως τα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Στις προθέσεις του ΕΦΚΑ είναι να πραγματοποιηθούν και άλλες εμβόλιμες καταβολές, διαδοχικά τους επόμενους μήνες, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Αν η πορεία απονομής των συντάξεων που εκκρεμούν και οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 84.000 συνεχιστεί ομαλά, στον ΕΦΚΑ πιστεύουν ότι έως τον Αύγουστο η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι τότε, θα υπάρχουν μόνο εκκρεμότητες από τους τελευταίους τρεις μήνες και τίποτα περισσότερο.

Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο Εργασίας, σε συμφωνία με τους Θεσμούς, είναι οι εκκρεμότητες στις κύριες συντάξεις να έχουν εκλείψει έως τα τέλη Ιουνίου της τρέχουσας χρονιάς. Η συγκεκριμένη δέσμευση μοιάζει δύσκολο να ικανοποιηθεί, όμως εκτιμάται ότι οι Θεσμοί δεν θα εκφράσουν δυσαρέσκεια, αν πειστούν ότι ένα με δύο μήνες μετά, η κατάσταση με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, θα εξομαλυνθεί.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …