x-default

Σοβαρά επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο για τους πλειστηριασμούς(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Πιστοί στο ραντεβού τους για μία ακόμη Τετάρτη κινήματα και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία, διαδηλώνοντας κατά των πλειστηριασμών.

Μέλη της Λαϊκής Ενότητας διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρότατη και μια διμοιρία είχε αποκλείσει την είσοδο του συμβολαιογραφικού γραφείου ώστε να μην επιτραπεί η είσοδος στους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο γραφείο αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς και έγιναν μάχες σώμα με σώμα. Οι αστυνομικοί χτύπησαν με τα γκλομπ τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με πέτρες και μπουκάλια.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο γραφείο αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς και έγιναν μάχες σώμα με σώμα.  Οι αστυνομικοί χτύπησαν με τα γκλομπ τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με πέτρες και μπουκάλια.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους ένας φωτορεπόρτερ.

«Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής», όπως τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε ανακοίνωσή της που δόθηκε πριν από λίγο στην δημοσιότητα.

Η ΓΑΔΑ αναφέρει ακόμη ότι «για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων. Αναφέρθηκαν τραυματισμοί τεσσάρων αστυνομικών και ενός ιδιώτη».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε κατάπτυση την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο συμβολαιογραφικός σύλλογος, τονίζοντας ότι «ψεύδονται για να ληστέψουν τα σπίτια του λαού να σας πούμε τι εκπλειστηριάζεται σήμερα».

Η σημερινή συγκέντρωση της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ γίνεται καθώς, όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους είναι προγραμματισμένοι να γίνουν οι εξής πλειστηριασμοί: ενός διαμερίσματος 71 τ.μ. στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 45.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 520 τ.μ. για χρέος 100.000€ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 30.000 ευρώ, ενός υπογείου 194 τ.μ. για κατάσχεση 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 42.500 και ενός οικοπέδου 386 τ.μ. με κατοικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000 ευρώ με πρώτη προσφορά τα 85.000 ευρώ.

«Ζητάμε να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί γιατί πρόκειται για λαϊκά σπίτια», τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …