Απόλυση υπαλλήλου μόλις ενημέρωσε ότι είναι έγκυος!

Την απόλυση εγκύου εργαζόμενης καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, γνωστοποιώντας περιστατικό που έλαβε χώρα σε ιδιωτική επιχείρηση -ιδιωτικό οίκο ευγηρίας- σε βάρος μέλους του σωματείου.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης προχώρησαν στην απόλυση της 26χρονης εγκύου εργαζομένης, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της εξαιτίας της κατάστασης της.
Η εργαζόμενη διεκδίκησε το δικαίωμα της στην εργασία αν και η απόφαση του δικαστηρίου δεν την δικαίωσε.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χανίων με την ανακοίνωση του μεταξύ άλλων με την ανακοίνωση του καλεί «τις συνδικαλιστικές οργανώσεις άμεσα να καταγγείλουν την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη. Να παρθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των νέων εργαζομένων και μαζικά να απαιτήσουμε την προστασία των εγκύων, των νέων μητέρων. Καμία απόλυση εγκύου, με καμία δικαιολόγηση.»

Παράλληλα σύμφωνα με το "zarpanews.gr" απαιτεί την ανάκληση της απόφασης για την απόλυση της εργαζόμενης της επιχείρησης.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …