55% μειώθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας

Πτώση της τάξης του 55,3% σημείωσε ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας (εξαιρουμένου του πρωτογενούς τομέα) το τέταρτο τρίμηνο του 2017 σε ετήσια βάση. Πρόκειται για πλήρη μεταστροφή της εικόνας σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016, όταν είχαμε «άλμα» των κενών θέσεων κατά 102,5%, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για τη στατιστική υπηρεσία  «κενή θέση» θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον. Οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν αποκλειστικά μόνο στους μισθωτούς.

Δεν θεωρούνται κενές θέσεις εργασίας, αυτές που θα καλυφθούν από μαθητευομένους χωρίς αμοιβή, είτε από εργοδότες είτε από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή από εργολάβους, που δεν είναι μισθωτοί. Κενές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον είναι αυτές της πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …