«Λελογισμένη αύξηση» των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2018

Για «λελογισμένη αύξηση» του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε σχέση με τον περυσινό αριθμό, έκανε λόγο ο υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και ενημέρωσε ότι η επίσημη ανακοίνωση θα έχει γίνει έως την Τετάρτη.

Ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει γι’ ακόμα μία φορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών και τόνισε ότι δεν θα αλλάξει κάτι πρακτικά, αφού η απόφαση αφορά υπουργική απόφαση του τέως υπουργού Νίκου Φίλη, για την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, υπενθύμισε, μάλιστα,  ότι υπάρχει συμφωνία με την ιεραρχία για το πώς διδάσκονται σήμερα τα Θρησκευτικά στα σχολεία.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα υπάρξουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, ο ίδιος ανέφερε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τον ακριβή αριθμό και το σύστημα προσλήψεων θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αναφορικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια, το κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε πως «ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον Ιούνιο του 2020», θα αφορά, δηλαδή, τους σημερινούς μαθητές της Α’ λυκείου.

Οσον αφορά τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών των Μαθηματικών και της Ιστορίας, ανέφερε ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά «θα ξεδιπλωθούν οι αλλαγές» στη Β’ λυκείου, δοκιμαστικά, και αναλόγως των αποτελεσμάτων της εφαρμογής τους, θα προχωρήσει το υπουργείο.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …