48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στη ΔΕΗ

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ετοιμάζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν αφότου κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων στη Φλώρινα και την Μεγαλόπολη.

Όπως αποκάλυψε στέλεχος της ομοσπονδίας στον ΣΚΑΙ, υπάρχει περίπτωση να μείνουν μονάδες εκτός συστήματος και να προκληθούν μικροδιακοπές «αν η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι μεγάλη και δεν υπάρχει προσωπικό σε κάποιες μονάδες».

Ωστόσο, όπως επισήμανε δεν υπάρχει κίνδυνος για μπλακάουτ.

Κυβερνητικό στέλεχος πάντως επισήμανσε στον ΣΚΑΙ ότι οι συνδικαλιστές «ελέγχονται» πλήρως, ενώ υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι υποτονικές, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στην επιχείρηση έχει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή είναι κοντά στη σύνταξη, οπότε τα κίνητρα για εθελουσία έξοδο που θα δώσει η ΔΕΗ συμφέρουν πολλούς υπαλλήλους.

Έτσι, οι αντιδράσεις δεν αναμένεται να είναι μεγάλες, σημειώνει η ίδια πηγή.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Πώς θα αμφισβητήσουν το τεκμήριο

Του Χρυσόστομου Τσούφη Επτακόσιοι τριάντα πέντε χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα φορολογηθούν για πρώτη …