ΓΣΕΕ: Επαναφορά στο εργατικό δίκαιο προ του 2012(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στα 14,5 ευρώ ανά ώρα, ανήλθε το κόστος της εργασίας στην Ελλάδα το 2017, ενώ στην ευρωζώνη ήταν κατά μέσο όρο στα 30,3 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Η έρευνα της Γιούροστατ ανέδειξε και τις ανισότητες που υπάρχουν μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Για παράδειγμα οι Βούλγαροι εργαζόμενοι στοιχίζουν ανά ώρα στον εργοδότη τους 4,9 ευρώ, ενώ οι Δανοί 42,5 ευρώ.

Όπως σημειώνεται στην ίδια έρευνα, το 2008 το ωριαίο κόστος της εργασίας στην Ελλάδα ήταν, στα 16,8 ευρώ, το 2015 είχε πέσει στα 14,1 ευρώ, ενώ το 2016 ήταν στα 14,2 ευρώ.

Το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας, κυρίως για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ήταν το 2017 στην χώρα μας στο 25,7% του συνολικού κόστους, δηλαδή περίπου όσο ήταν κατά μέσο όρο και στο σύνολο της ευρωζώνης.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος σημείωσε ότι η έρευνα της Γιούροστατ δικαιώνει τα όσα υποστήριζε η Συνομοσπονδία περί χαμηλότατου κόστους εργασίας στην Ελλάδα.

Παράλληλα ζήτησε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την επιστροφή του συνολικού εργατικού δικαίου στα επίπεδα προ του 2012.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,06%, στα 175,44 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Πάντως η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο για έκτη συνεδρίαση στη διάρκεια των οποίων ο …