Περισσσότερα από 101,6 δις χρωστούν οι Έλληνες στην εφορία

 

Τα συνολικά χρέη φυσικών και νομικών προσώπων προς την εφορία ξεπέρασαν τα 101,6 δισ. ευρώ, ενώ από αυτά τα 87 δισ. ευρώ αφορούν οφειλές φυσικών προσώπων, κατά τον μήνα Μάρτιο του 2018..

Οι δανειστές απαιτούν να εφαρμοστούν, και μάλιστα άμεσα, αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των χρεών ξεκινώντας από τις δεσμεύσεις λογαριασμών και καταθέσεων μέχρι την κατάσχεση και την απειλή πλειστηριασμού ακινήτων των οφειλετών.

Προκειμένου να περιορίσει τα «φέσια» η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξαπολύει φοροκυνηγητό σε 580.000 πολίτες που χρωστούν στην εφορία ή στο Δημόσιο ποσά πάνω από 3.000 ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν αγνοήσει επιδεικτικά τις ηλεκτρονικές και άλλες ειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις, ενώ στο στόχαστρο έχουν ήδη τεθεί 5.000 μεγαλοοφειλέτες, εκ των οποίων ο καθένας χρωστά πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ και συνολικά 70 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουν δημιουργήσει ειδικά προγράμματα ανάλυσης κινδύνου όπου πραγματοποιούνται ταυτόχρονες διασταυρώνεις και συγκρίσεις εισοδημάτων, δανείων, καταθέσεων, χρεών, αυτοκινήτων, ακινήτων αλλά και ό,τι άλλου υπάρχει σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσω διοικητικής συνδρομής.

Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων εσόδων έχουν σε 24ωρη βάση πρόσβαση σε αρχεία τραπεζών, στο Κτηματολόγιο, στο Χρηματιστήριο, κ.τ.λ. Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το 98% της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών αφορά χρέη της τελευταίας τετραετίας.

Για μικρότερα χρέη, δηλαδή όσα είναι κάτω από 3.000 ευρώ, η ειδοποίηση γίνεται κυρίως μέσω email ενώ αν υπάρχουν λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό και αυτά ξεπερνούν τα 500 ευρώ, κατάσχονται αν δεν είναι δηλωμένος ως ακατάσχετος.

Για αυτά τα μικρότερα χρέη οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα προχωρησούν σε τηλεφωνικές κλήσεις όπου μέσα στο 2018 αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.000.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας: Μπαίνουμε στα δάση για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

Επιδίωξη η βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της φετινής αντιπυρικής περιόδου Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο …