ΣΟΣ: Επικίνδυνο σκεύασμα διακινείται στο διαδίκτυο

Δυνητικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, χαρακτηρίζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ) το σκεύασμα «PROSTALGENE» που διακινείται μέσω διαδικτύου. Το εν λόγω σκεύασμα, αν και προωθείται ως φάρμακο για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και την αύξηση της ανδρικής γονιμότητας, δεν διαθέτει την έγκριση του ΕΟΦ, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

«Πρόκειται για αγνώστου προέλευσης προϊόν, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας και ως εκ τούτου δυνητικά επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία», αναφέρει ο Οργανισμός και υπενθυμίζει ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …