Στη δημοσιότητα το VIDEO ξυλοδαρμού αστυνομικού από διαδηλωτή(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Βίντεο με διαδηλωτή να χτυπά αστυνομικό κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το "thestival.gr" τo περασμένο Σάββατο, στην Θεσσαλονίκη ο δικηγόρος Θανάσης Καρατσιώλης βρέθηκε στο εμπορικό κέντρο Πλατεία, στην οδό Τσιμισκή, τη στιγμή επεισοδίων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.

Στο βίντεο φαίνεται ένας διαδηλωτής να γρονθοκοπεί έναν αστυνομικό της ΥΜΕΤ.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος «όλα κυλούσαν ομαλά, η παρουσία των αστυνομικών ήταν ελάχιστη (ούτε μισή διμοιρία) και διακριτική, χωρίς να προκαλέσει τους διαδηλωτές ούτε στο ελάχιστο, παρακολουθώντας τα δρώμενα με τα συνθήματα και τις βωμολοχίες, από απόσταση, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τότε ξαφνικά οι διαδηλωτές, απόλυτα οργανωμένα και συντονισμένα, επιτέθηκαν με μένος προς τα παρευρισκόμενα όργανα της τάξης (έκαναν ντου κανονικό), με αποτέλεσμα να δεχτούν και απρόκλητα γρονθοκοπήματα κάποιοι αστυνομικοί, οι οποίοι κυριολεκτικά έπεσαν θύματα της οργής των μπαχαλάκηδων…».

Πάντως, από το βίντεο που κυκλοφορεί, δεν φαίνεται ποια από τις δύο πλευρές επιτέθηκε πρώτη, ούτε τι προηγήθηκε του γρονθοκοπήματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η ευθύνη για το πρωτοφανές περιστατικό δεν βαρύνει τις δυνάμεις της ΥΜΕΤ αλλά τις δυνάμεις της Ασφάλειας. Οι λιγοστοί αστυνομικοί των ΜΑΤ δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την είσοδο 50 διαδηλωτών στο αίθριο του εμπορικού κέντρου. Αξιωματικός της ΓΑΔΘ δήλωσε στο thestival.gr ότι το τμήμα ενημέρωσης της Ασφάλειας δεν ενημέρωσε έγκαιρα τις δυνάμεις των ΜΑΤ και έτσι οι διαδηλωτές αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς της ΥΜΕΤ. Ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει ότι τη στιγμή που ο διαδηλωτής γρονθοκόπησε τον αστυνομικό δεν μπορούσε να γίνει σύλληψη. Έπρεπε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τον δράστη.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε κυκλοφορία 136 χλμ. του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος – Ε65

Πλέον το ταξίδι Αθήνα – Καρδίτσα διαρκεί 2 ώρες και 35 λεπτά, ενώ το Αθήνα …