Έρχονται νέα σύμβολα στην τηλεοπτική σήμανση

Την πρόταση του ΕΣΡ για την αλλαγή της σήμανσης στα προγράμματα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου κατέθεσαν στελέχη της Αρχής στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή θεωρεί αναγκαία την αναθεώρηση της σήμανσης λόγω των νέων κοινωνικών συνθηκών.

Στο σημείωμα του ΕΣΡ επισημαίνεται η ανάγκη να επικαιροποιηθεί η σήμανση, υιοθετώντας νέα οπτικά σύμβολα για την κατάταξη των προγραμμάτων με βάση την ηλικία των τηλεθεατών και ειδικά οπτικά σύμβολα που θα προσδιορίζουν το περιεχόμενο των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Έτσι, σύμφωνα με το ΕΣΡ όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα πρέπει να κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με τον βαθμό της δυσμενούς επίδρασης που μπορεί να έχει το περιεχόμενό τους στην εν γένει σωματική, ηθική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των ανηλίκων, των ατόμων δηλαδή που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Τα νέα οπτικά σύμβολα, λοιπόν, θα είναι πέντε-Αυτά είναι

  • Με το σύμβολο «Κ» τα προγράμματα και τα τρέιλερ είναι κατάλληλα για όλους.
  • Με τον αριθμό 8 τα προγράμματα και τα τρέιλερ θα είναι κατάλληλα για παιδιά άνω των 8 ετών αρκεί να μην μεταδίδεται στην παιδική ζώνη.
  • Με τον αριθμό 12, τα προγράμματα κια τα τρέιλερ θα είναι κατάλληλα για τα παιδιά άνω των 12 ετών και στις ζώνες 21.30-06.00 για το χρονικό διάστημα από Παρασκευή ως Σάββατο, την παραμονή αργιών και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.
  • Με τον αριθμό 16, τα προγράμματα και τα τρέιλερ είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 16 ετών και θα πρέπει να μεταδίδονται από τις 23.00 ως τις 06.00 το πρωί.
  • Με τον αριθμό 18, τα προγράμματα και τα τρέιλερ είναι κατάλληλα άνω των 18, στη ζώνη μετά τη 01.00 τα μεσάνυχτα και έως τις 06.00 το πρωί.

Οπτικά σύμβολα

Όπως έγινε γνωστό, η πρόταση του ΕΣΡ περιέχει και ακόμη 4 οπτικά σύμβολα, τα οποία πρέπει να μεταδίδονται 30 δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη του προγράμματος και έπειτα από κάθε διακοπή, οπτικά και ηχητικά.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …