Χωρίς χρήματα στο λογαριασμό τους πολλοί δικαούχοι του ΚΕΑ

Την επόμενη Πέμπτη 26 Απριλίου θα ξεκινήσει να πιστώνεται το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε 285.230 δικαιούχους για τον μήνα Απρίλιο, ωστόσο κάποιοι εκ των δικαιούχων δεν θα δουν χρήματα στο λογαριασμό τους.

Πρόκειται γι’ αυτούς, οι αιτήσεις των οποίων εγκρίθηκαν τον Απρίλιο του 2017, αλλά δεν έχουν τροποποιηθεί μέχρι 31 Μαρτίου 2018, με αποτέλεσμα να έχουν ανακληθεί από την 1η Απριλίου 2018 λόγω συμπλήρωσης 12 μηνών από το μήνα έγκρισης. Όσοι δικαιούχοι το έχουν ξεχάσει, θα πρέπει να υποβάλλουν νέες αιτήσεις, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν είναι:

  • Δελτίο Ταυτότητας
  • ΑΦΜ αιτούντα
  • ΑΜΚΑ αιτούντα
  • Φωτοτυπία ΙΒΑΝ τραπέζης δικαιούχου
  • E–mail ή αριθμός κινητού και σταθερού τηλεφώνου επικοινωνίας
  • Πρόσφατος Λογαριασμός ΔΕΗ
  • Αριθμός Μητρώου ΟΑΕΔ και ημερομηνία εγγραφής στον ΟΑΕΔ (για ανέργους)
  • Έντυπο Συναίνεσης με συμπληρωμένο ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και γνήσιο υπογραφής για τα ενήλικα πρόσωπα του νοικοκυριού και τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά της αίτησης (π.χ. άδεια διαμονής, ληξιαρχική πράξη γέννησης ή θανάτου, τελεσίδικη δικαστική απόφαση διαζυγίου, μόνιμη ή προσωρινή δικαστική επιμέλεια τέκνου, αγοράς ακινήτων ή ηλεκτρονικό μισθωτήριο σε περίπτωση ενοικίασης).

Οι τροποποιήσεις και οι νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) υποβάλλονται στο keaprogram.gr. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το υπουργείο Εργασίας καλεί τους δικαιούχους του ΚΕΑ να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για «ντιλαρίσματα» πίσω από τις κουρτίνες, όπως καταδεικνύουν οι …