Πότε και ποιους συμφέρει να πληρώσουν με κάρτα την Εφορία μέσω Taxis


Μετά από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης της ΑΑΔΕ στο ΦΕΚ, είναι θέμα ημερών να ανοίξει στην ιστοσελίδα του Taxis η σχετική εφαρμογή μέσα από την οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν φόρους και άλλες οφειλές με πλαστικό χρήμα, δηλαδή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Η απόφαση, που πήρε ΦΕΚ και άρα τίθεται σε ισχύ, προβλέπει ότι:

  1. Η πληρωμή των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ ατομικών οφειλών (φυσικών και μη προσώπων) δύναται να διενεργείται με τη χρήση καρτών πληρωμών, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Taxisnet στη διαδικτυακή πύλη της ΑΑΔΕ. Ο χρήστης επιλέγει την οφειλή ή τις οφειλές που επιθυμεί να πληρώσει και προσδιορίζει το ακριβές ποσό καταβολής για αυτές.
  2. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται στο διαδικτυακό περιβάλλον της ΔΙΑΣ ΑΕ. Η ΑΑΔΕ δεν διατηρεί πρόσβαση σε στοιχεία της κάρτας, όπως τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον αριθμό ασφάλειάς της.

Η ενεργοποίηση της εφαρμογής αναμένεται το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου, καθώς στόχος είναι να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να αξιοποιήσουν το νέο αυτό τρόπο εξόφλησης για τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις του 2018.

Ποιους συμφέρει η εξόφληση οφειλών μέσω Taxis με κάρτα
Μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν φορολογικές απευθείας μέσω του Taxis. Το πλεονέκτημα της νέας δυνατότητας είναι ότι η ηλεκτρονική καρτέλα των φορολογούμενων ενημερώνεται αμέσως και όχι σε 2-3 εργάσιμες ημέρες όταν γίνεται μέσω των τραπεζών. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι η φορολογική ενημερότητα εκδίδεται αμέσως και όχι με καθυστέρηση, όπως συμβαίνει όταν η πληρωμή του φόρου γίνεται μέσω των τραπεζών.

Ωστόσο όπως συμπληρώνει το "news.gr", αν οι φορολογούμενοι θέλουν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε δόσεις τότε θα πρέπει να επιλέξουν για την εξόφληση τη χρήση πιστωτικών καρτών ή μέσα από το web banking της τράπεζας τους.

Οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να εξοφλήσουν οποιαδήποτε φορολογική οφειλή σε έως 12 άτοκες δόσεις, υπό τον όρο ότι υπάρχει επαρκές πιστωτικό όριο στην κάρτα του φορολογούμενου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …