ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ

Κοινωνική Συμμαχία: Τι δήλωσαν πρόεδροι φορέων που συμμετέχουν σ’ αυτή

Την 30ή Μαΐου όρισε ως Πανεθνική Ημέρα Δράσης κατά των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας η Κοινωνική Συμμαχία, που αποτελεί ένα κοινό μέτωπο των αντιπροσωπευτικότερων φορέων της χώρας.

Στην παρουσίαση του νέου «μετώπου» οι εκπρόσωποι των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, δικηγορικών συλλόγων, ΤΕΕ και Οικονομικού Επιμελητηρίου, αναφέρθηκαν στην ανάγκη μια εναλλακτικής, «πολύχρωμης» διαμαρτυρίας με σκοπό την παλινόρθωση της ελληνικής κοινωνίας.

Τη συγκεκριμένη μέρα θα πραγματοποιηθεί 24ωρη Γενική Απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στάσεις εργασίας αλλά και δράσεις από τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς.

30 Mαίου 2018: «Πανεθνική ημέρα δράσης-24ωρη Γενική Απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ» «Για μια άλλη Ελλάδα-Ενάντια σε ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ»

Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος: «Αναζητούμε και άλλους τρόπους δράσεις πλην των απεργιών. Μας έχει καταπνίξει η υπερφορολόγηση και η λιτότητα. Πρέπει να αντιμετωπιστούν με προτάσεις οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια.»

Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός: «Θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας για το φορολογικό, το ασφαλιστικό . τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς.»

Πρόεδρος του οικονομικού επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας: «Αναζητούμε δημιουργικές λύσεις. Οι τράπεζες γνωρίζουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Ας ξεκινήσουν από αυτούς οι πλειστηριασμοί ώστε να μην παραστεί ανάγκη να χάσουν την πρώτη κατοικία αδύναμοι δανειολήπτες. Επίσης μπορεί να δοθεί προθεσμία 45 ημερών, όπως έγινε στην Κύπρο, στους δανειολήπτες να συγκεντρώσουν χρήματα για να επαναγοράσουν οι ίδιοι τα σπίτια τους.»

Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός: «Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για θετικές δράσεις. Να γίνει δημόσιος διάλογος για ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα με αφορμή τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …