Κρατήσεις και αυξήσεις στις συντάξεις από τον Μάιο(Πίνακας)

Οι κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ σταματούν και έτσι από τον ερχόμενο μήνα, με τη σύνταξη δηλαδή που θα μπει από 27 Απριλίου, ως τις 2 Μαϊου οι συνταξιούχοι θα δουν τη διαφορά στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Υπολογίζεται ότι 200.000 συνταξιούχοι θα δουν τη διόρθωση στο εκκαθαριστικό που θα λάβουν, καθώς θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της παρακράτησης υπέρ ΑΚΑΓΕ.

Τα επιπλέον ποσά ανά σύνταξη θα φτάσουν ως και τα 30 ευρώ τον μήνα, ενώ κατά μέσω όρο οι συνταξιούχοι θα δουν αυξημένο ποσό στην επικουρική τους σύνταξη κατά 16 ευρώ.

Σύμφωνα με το "newsit.gr" υπάρχει κινητικότητα και στο επίπεδο της επιστροφής των αναδρομικών. Οι συνταξιούχοι έχουν επί σχεδόν 2 χρόνια απώλειες που φτάνουν τα 58.000.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά από τις παράνομες κρατήσεις θα επιστραφούν ωστόσο ακόμη το πότε και το πως δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο «Κόκκινο» πως γίνεται προσπάθεια η επιστροφή των αναδρομικών να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Το σημαντικό είναι ότι οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να “τρέξουν” κάνοντας δηλώσεις στα Ταμεία τους, η διαδικασία θα κινηθεί αυτόματα. Αυτό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν η επιστροφή θα είναι εφάπαξ ή σε δόσεις και εάν επιλεγεί η μορφή επιστροφής με δόσεις πόσες θα είναι αυτές.

Επικουρικές

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, γνωστοποίησε στους εκπροσώπους συνταξιοδοτικών οργανώσεων με τους οποίους συναντήθηκε, ότι με την πληρωμή των συντάξεων του μηνός Μαΐου και εφεξής, η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του νόμου 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ θα υπολογίζεται στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων άνω των 300 ευρώ του ΕΤΕΑΕΠ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …