Ελεύθερη η 22χρονη που πέταξε το βρέφος της(VIDEO)

Νεότερη Ενημέρωση 14.13

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 22χρονη που πέταξε το μωρό της από το παράθυρο του σπιτιού της στη Νέα Σμύρνη, με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Αναλυτικότερα, η 22χρονη παίρνει εξιτήριο από το Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” και θα επιστρέψει στο σπίτι της, της έχει συστηθεί ψυχιατρική εξέταση, η οποία είναι στην επιλογή της οικογένειας το αν θα υποβληθεί ή όχι.

Η νεαρή κοπέλα η οποία νοσηλεύεται φρουρούμενη σε δημόσια γυναικολογική κλινική παρακολουθείται από ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό της για τρίτο εικοσιτετράωρο.

Όπως λένε έχει φτάσει πλέον η στιγμή για την 22χρονη, που συνειδητοποιεί πλέον την αποτρόπαια πράξη της και έρχεται αντιμέτωπη με τα διλήμματα της και τις ενδεχόμενες ενοχές της. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο πυρετός έχει πέσει ενώ γίνονται προσπάθειες να ανέβει κι ο αιματοκρίτης.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός της Αλέξανδρος Αλεξιάδης μετά το πέρας της διαδικασίας:

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόφαση της Δικαιοσύνης. Εκ του αποτελέσματος θεωρούμε ότι η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήσαμε έγινε αποδεκτή τόσο από τους δικαστικούς λειτουργούς όσο και από τους ειδικούς ιατρούς που ζήτησαν η 22χρονη να μεταφερθεί σε ειδική κλινική για ψυχολογική υποστήριξη».

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 22χρονης σπουδάστριας, που κατηγορείται για παιδοκτονία, Αλέξανδρο Αλεξιάδη η εντολέας του «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της». Ο συνήγορος δήλωσε πως η νεαρή σπουδάστρια «Μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

Αρχική Ενημέρωση 09:47

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί η 22χρονη που κατηγορείται για παιδοκτονία μετά από προθεσμία που έλαβε από την 15η Τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Η δικαστική λειτουργός μετέβη στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα και όρισε την απολογία της για την Παρασκευή εφόσον η κατηγορουμένη είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις.

«Ήθελα να κρατήσω το παιδί. Δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω», υποστηρίζει η 22χρονη φοιτήτρια από τη Νέα Σμύρνη, αποδίδοντας τα όσα έκανε μετά τη γέννησή του στον πανικό, την ντροπή και τον φόβο της.

Όπως αναφέρει στην προανακριτική της απολογία ενώπιον των αστυνομικών, όταν κατάλαβε ότι ήταν έγκυος αποφάσισε να το κρατήσει μυστικό και να το πει μόνο στον φίλο της. «Τον πήρα τηλέφωνο και όταν του το είπα μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα κι άλλες φορές αλλά δε μου το σήκωσε. Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό, υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω το Μάιο. Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο».

Στην συνέχεια αναφέρει «την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8.30. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά . Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή , κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο. Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα».

Μητέρα κατηγορούμενης: Δεν το χωράει ο νους μου

Η μητέρα της κοπέλας ενώπιον των αστυνομικών είπε πως δεν γνώριζε τίποτα, ενώ ζήτησε συγγνώμη για λογαριασμό της κόρης της.

«Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σα μάνα πριν γίνει ότι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω.»

Τι κατέθεσε η γυναίκα που βρήκε το νεκρό βρέφος

Στην κατάθεση της η γυναίκα που βρήκε το παιδί, αναφέρει μεταξύ άλλων σύμφωνα με το "enikos": «Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα».

Ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο, ενημέρωσε αμέσως όπως λέει το ΕΚΑΒ που του έδωσε τηλεφωνικά οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει. «Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου είπε να κατεβάσω το μωρό και να το παραδώσω στο ΕΚΑΒ μόλις ερχόταν. Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν κι ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό».

Πρώην σύντροφος της φοιτήτριας που πέταξε το βρέφος: Το σοκ είναι τεράστιο

Σοκαρισμένος δήλωσε ο πρώην σύντροφος της 22χρονης φοιτήτριας που πέταξε το μωρό της στον ακάλυπτο στη Νέα Σμύρνη.

Μιλώντας στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη μίλησε για την σχέση που είχε με την κοπέλα ενώ ανέφερε ότι είχαν χωρίσει από τον περασμένο Μάιο. Μάλιστα τόνισε ότι είχαν μια επικοινωνία τον Σεπτέμβριο όπου του ανέφερε την εγκυμοσύνη της.

«Πηγαίναμε στο ίδιο ΤΕΙ. Εγώ ήμουν τελειόφοιτος και αυτή τότε ξεκινούσε. Μετά αναπτύχθηκε σχέση μεταξύ μας η οποία τελείωσε τον περασμένο Μάιο, μετά δεν είχαμε ούτε μια επικοινωνία ξανά, είχαμε όμως μια συνομιλία τον Σεπτέμβριο όπου και μου ανέφερε ότι είναι έγκυος, ότι ήταν από το παιδί με το οποίο είχε κάνει κάποια σχέση μέσα στο καλοκαίρι. Και την ρώτησα εγώ ευθέως να μου πει ποιος είναι ο πατέρας και αν το ξέρει διότι μου πέρασε εμένα από το μυαλό ότι μπορεί να είμαι κι εγώ. Η συνομιλία μας τον Σεπτέμβρη ήταν μέσω Facebook.

Προβληματισμένη ήταν. Και μόλις μου το είπε την ρώτησα ποιος είναι ο πατέρας αν το ξέρει και μου είπε ότι του το είπε και ότι εξαφανίστηκε και δεν ξέρω τι να κάνει. Και της είπα εγώ αμέσως πες το στη μαμά σου για να δείτε πως θα το χειριστείτε και μου είπε όχι δεν ξέρω τι να κάνω φοβάμαι να της το πω και τι θα γίνει και δεν ήξερε τι να κάνει.

Ήταν άνθρωπος ο οποίος κλεινόταν στον εαυτό του, δεν ήθελε να συζητάει, κλειστό παιδί ναι πολύ κλειστό παιδί. Γνώριζα ότι είναι παιδί χωρισμένων γονιών, με την μητέρα της είχε καλή σχέση.

Σοκαρίστηκα και πραγματικά δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη ότι το έχει κάνει αυτό. Ήταν πολύ ευαίσθητη. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση γιατί να είχε πει ψέματα στους φίλους της ότι το είχε δώσει στο γιατρό. Τα παιδιά τα αγαπούσε πολύ. Το σοκ είναι τεράστιο, καταλαβαίνετε.

Δεν σκέφτηκε καθαρά εκείνη την στιγμή πιστεύω», ανέφερε ο νεαρός.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκε η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας

Αυξημένες κατά 6% οι πληρότητες το πρώτο τρίμηνο   Με μέση πληρότητα της τάξης …