Εν αναμονή της προκήρυξης πρόσληψης 5.066 εποχικών

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να εκδώσει ο ΟΑΕΔ την προκήρυξη για την πρόσληψη 5.066 εποχικών δασοφυλάκων οι οποίοι θα απασχοληθούν, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, στα κατά τόπους δασαρχεία της χώρας πριν και κατά την αντιπυρική περίοδο για την προστασία των δασών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν όλοι οι καταγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ άνεργοι ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας. Οι 5.066 ωφελούμενοι που θα επιλεγούν με κοινωνικά κριτήρια θα απασχοληθούν με 8μηνες συμβάσεις και με ωράριο πλήρους απασχόλησης. Κριτήρια  επιλογής αποτελούν ο χρόνος ανεργίας, η εντοπιότητα, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, το ύψος του εισοδήματος, η αναπηρία και η κοινωνική ιδιότητα(πολύτεκνοι, τρίτεκνοι).

Μέλημα των απασχολούμενων στο πρόγραμμα θα είναι πριν και κατά τη θερινή σεζόν η προστασία  των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές, αλλά και η  διαχείριση καμένων δασικών εκτάσεων  προς αποφυγή πλημμυρών. Όσοι άνεργοι υπαχθούν στο πρόγραμμα  θα αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση σε θέματα δασών και δασικού περιβάλλοντος με σεμινάρια που θα διοργανωθούν από τις κατά τόπους δασικές αρχές με παράλληλες πρακτικές ασκήσεις επί του πεδίου.

Για τα παραπάνω οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν βεβαίωση από τις υπηρεσίες για την επαγγελματική εμπειρία που απέκτησαν την οποία θα αναγνωρίζει ως προσόν το ΑΣΕΠ σε περιπτώσεις διαγωνισμών για την πρόσληψη ανάλογου προσωπικού.

Η κατανομή του προσωπικού


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παράταση ισχύος της βεβαίωσης αυτοψίας μηχανικού νόμου 4014/2011

Παράταση ισχύος της βεβαίωσης αυτοψίας μηχανικού νόμου 4014/2011 χωρίς υποχρέωση καταχώρισης στοιχείων ταυτότητας κτιρίου-διηρημένης ιδιοκτησίας …