Καθυστερημένα και με 3 αλλαγές η πληρωμή σύνταξης σε νέους δικαιούχους

Με ένα μήνα καθυστέρηση θα ξεκινήσει η πληρωμή σύνταξης για νέους δικαιούχους και έως έξι μήνες πίσω οι πληρωμές για τους αγρότες. Τρεις αλλαγές στις συντάξεις προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Οι τρεις αλλαγές:

  1. Έναρξη πληρωμής σύνταξης από τον επόμενο μήνα της αίτησης ή θεμελίωσης δικαιώματος. Ωστόσο με αυτόν τον τρόπο χάνεται ένας ένας μήνας αναδρομικών πληρωμών καθώς η σύνταξη «μετράει» από το μήνα που υποβάλλεται η αίτηση.
  2. Με έξι μήνες καθυστέρηση θα γίνει η καταβολή των νέων αγροτικών συντάξεων καθώς θα πληρώνονται μέσα στο β εξάμηνο κάθε έτους ακόμη και στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι έχουν κλείσει τα 67 το πρώτο εξάμηνο.
  3. Υποχρεωτική πληρωμή εισφορών του πρώτου εξαμήνου για τους αγρότες, ανεξάρτητα από το αν έχουν κάνει αίτηση για σύνταξη.

Προσοχή: Όσοι έχουν κάνει αίτηση το 2018 αλλά από τον συμψηφισμό εισφορών του 2017 προκύπτει διαφορά και πρέπει να πληρώσουν περισσότερα δεν θα λάβουν σύνταξη μέχρι να εξοφλήσουν.

Σημειώνεται μάλιστα από το "newsbomb.gr" πως η διαφορά θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε μήνες από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2018.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …