?????????????????????????????????????????????????????????

Ημέρα συγκέντρωσης η 1η Μαίου στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Συγκέντρωση αγώνα και τιμής όων πάλεψαν για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο, διοργανώνει ανήμερα την 1η Μάη, η Συνδικαλιστική Ενωτική Συμμαχία (Σ.Υ.ΝΔ.Ε.ΣΥ) πλειοψηφούσα Παράταξη των τελευταίων Αρχαιρεσιών του 2014 του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας με Επικεφαλής την Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου, η οποία στην χετική ανακοίνωσή της κάλεσμα αναφέρει:

"Όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τρίτη 1 η Μάη στο Εργατικό Κέντρο ώρα 12:00.
Για να Διαδηλώσουμε για έναν κόσμο Ισότητας, Ευημερίας, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης για την επαναφορά των κεκτημένων μας και την επανίδρυση του Κοινωνικού Κράτους.
Για να τιμήσουμε τη θυσία των Συντρόφων μας στο Σικάγο του 1886 τους Πρωτοπόρους Αγωνιστές της Ελληνικής Εργατικής Τάξης, τους Νεκρούς του Μάη του 1936, τους εκτελεσμένους στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, τους Αγωνιστές και τα θύματα της Εθνικής Αντίστασης και της 7χρονης δικτατορίας του Πολυτεχνείου.
Πάλεψαν και θυσιάστηκαν για το 8ωρο, για τη μόνιμη και Πλήρη Εργασία, για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ.
Έχουμε υποχρέωση να επαναφέρουμε τα κεκτημένα μας όπου ισοπέδωσαν και προσπαθούν να αποτελειώσουν οι νεοφιλελεύθερες και τροϊκανές πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία εξοντώνουν τους εργαζόμενους και φυσικά έχοντας ως στόχο την κατάργηση των Συνδικάτων.
Ο Αγώνας είναι Μονόδρομος.
Η «Κυβέρνηση της Αριστεράς» εξακολουθεί με την ίδια εμμονή να πλήττει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αφήνοντας στο απυρόβλητο με μια συγκαλυμμένη προστασία, τους φοροκλέπτες, τους μεγαλοοφειλέτες εκχωρώντας το δημόσιο πλούτο σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους υποβαθμίζοντας την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

ΤΗΝ 1 η  ΜΑΗ

  1. Τιμούμε Αγωνιστικά την Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους Αιματηρούς Αγώνες της Εργατικής Τάξης.
  2. Αταλάντευτα, Ενωτικά, Μαζικά, Μαχητικά Δυναμώνουμε τους Αγώνες μας ενάντια στα μέτρα που δεν έχουν τελειωμό.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  •  Την Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας.
  •  Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.
  • Να σταματήσει κάθε σκέψη για απολύσεις, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας.
  • Να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
  • Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
  • Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ γιατί έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
  • Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των Τιμών και όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.
  • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών. Σεβασμό και καμία αλλαγή στο Συνδικαλιστικό Νόμο 1264/82.
  • Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων. Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Πάταξη της αδήλωτης, της ψευδώς δηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα.
  • Ενίσχυση και Αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας-Υγείας-Πρόνοιας για όλους.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και επέκταση των ΒΑΕ.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων όπου πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι χρόνια σε ομηρία (π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι, Σχολικές Καθαρίστριες, κ.ά). Αναγνώριση και των Συμβασιούχων μέσω
    ΕΣΠΑ του Υπουργείου Πολιτισμού όλων των προϋποθέσεων για πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας.
  • Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής. Ανάπτυξη με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.
  • Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης, εργαζόμενοι μετά από εργατικό ατύχημα, ανάπηροι, μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ).
  • Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, αποτελεσματική και συνεκτική αντιμετώπιση των ζητημάτων μετανάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!"


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …