Μετά το τραγικό θανατηφόρο εργατικό, σειρά έχουν οι καταγγελίες(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Σοκάρουν οι εικόνες από το σμπαραλιασμένο απορριμματοφόρο με το οποίο πήγαν να βγάλουν το μεροκάματο οι τρεις υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Τήνου.

Σε ένα ανηφορικό σημείο κοντά στον οικισμό Ποταμιά το απορριμματοφόρο, για άγνωστο λόγο, έπεσε σε γκρεμό.

Εκεί γράφτηκε ο επίλογος για τον 50χρονο Ιωάννη Κορίνθιο, πατέρα δύο παιδιών, και τον 48χρονο Δημήτρη Ταράση. Ο τρίτος υπάλληλος Νίκος Αρμάος σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Συγκλονίζει ο πατέρας του νεκρού οδηγού

Το δυστύχημα συγκλονίζει τους κατοίκους του νησιού. Με φωνή που τρέμει ο πατέρας του νεκρού οδηγού του απορριμματοφόρου μιλάει στον ΑΝΤ1 για τον επαγγελματισμό και το φιλότιμο του 48χρονου γιου του, Δημήτρη.

«… Έχασα το παιδί μου. Έχασα το σπλάχνο μου. Πολύ καλό παιδί , δουλευταράς. Επαγγελματίας καλός, είχε όλα τα διπλώματά του. Δηλαδή τον ενδιέφερε η δουλειά του. Επαγγελματίας και φιλότιμος. Αυτό τον έφαγε».

Ο Όλυμπος Ταράσης καταγγέλλει στον ΑΝΤ1 πως ο γιος του ήταν απλήρωτος εδώ και ένα χρόνο ενώ τα απορριμματοφόρα, όπως λέει, βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

«Να δουλεύει ένα χρόνο το παιδί και να μην τον έχουν πληρώσει.. Ένα χρόνο δεν έχει πληρωθεί, εγώ τον συντηρούσα. Τα αυτοκίνητα που έχουνε αν τα δείτε; Την πρώτη είχε πάθει ένα άλλο ατύχημα, έσπασε η μπάρα του απορριμματοφόρου και ήταν τυχερός έμεινε πάνω σε ένα βράχο βρήκε. Όλα τα αυτοκίνητα είναι σαράβαλα και του ‘λεγα »μην πας, μην πας, είναι σαράβαλα τα αυτοκίνητα, θα σκοτωθείς.» Δεν με άκουγε. Εγώ πιστεύω ότι κάτι το αυτοκίνητο αποκλείεται δηλαδή να πέσει το αυτοκίνητο χωρίς να πάθει βλάβη εκεί. Ή μπάρα του έσπασε ή το τιμόνι κάτι, κάτι συνέβη».

Σύμφωνα, πάντως, με τον δήμο το συγκεκριμένο όχημα ήταν καλοσυντηρημένο ενώ πράγματι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Σώθηκε από θαύμα ο τρίτος υπάλληλος καθαριότητας

Την ώρα που το όχημα έπεφτε στον γκρεμό ο 24χρονος ο τρίτος συνεπιβάτης πρόλαβε να πηδήξει και σώθηκε. Με το κινητό του τηλέφωνο ειδοποίησε την αστυνομία.

«… O 24χρονος Νίκος. Αυτός ανασύρθηκε από εκείνον τον γκρεμό. Βγήκε στη διασταύρωση και μας πήρε τηλέφωνο γιατί εκεί πέρα δεν είχε σήμα. Πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και έτσι τρέξαμε. Έτσι μάθαμε για το συμβάν», είπε ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος.

Όταν έφτασαν οι διασώστες εντόπισαν νεκρούς έξω από το απορριμματοφόρο τον Δημήτρη Ταράση και τον Ιωάννη Κορίνθιο.

Ο 24χρονος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας Τήνου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Σύρου. Τα αίτια της τραγωδία διερευνώνται από την αστυνομία.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για αυτοκινητόδρομο Ε65: "Έργο πνοής" που θα φέρει ανάπτυξη

"Δεσμευτήκαμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Σήμερα τα εργοτάξια δίνουν μεγάλα έργα" …