Από τα 17 πλέον το δίπλωμα οδήγησης-Μόνο υπό την επίβλεψη ενηλίκου

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που οι υποψήφιοι οδηγοί έδιναν εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης έρχονται με το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Μάιο.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει αλλαγές στις κατηγορίες διπλωμάτων οδήγησης καθώς και μεταβατικό στάδιο εφαρμογής, με στόχο να αντιμετωπιστούν και τα φαινόμενα διαφθοράς, ενώ αναμένεται να δίνει το δικαίωμα και στους εφήβους των 17 ετών να πιάσουν τιμόνι, υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θα υπάρχει σύστημα συνοδευόμενης οδήγησης όπου οι 17χρονοι θα μπορούν να οδηγούν με την παρουσία ενήλικα στο αυτοκίνητο, ενώ θα πρέπει πρώτα να περάσουν από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

Το κανονικό δίπλωμα σχολιάζει το "aixmi" θα εκδίδεται όταν κλείσουν τα 18 και πάλι έπειτα από πρακτική εξέταση.

Οι 17χρονοι θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγούν για διάστημα έξι μηνών ή 100 ωρών, εκ των οποίων οι 10 μπορούν να πραγματοποιηθούν μία ώρα μετά τη δύση του ηλίου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …