Χορήγηση προσωρινής σύνταξης στους δικαιούχους διαδοχικής ασφάλισης

Ότι θα χορηγηθεί προσωρινή σύνταξη στους δικαιούχους διαδοχικής ασφάλισης, γνωστοποιεί με επίσημη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαψεύδοντας δημοσίευμα που υποστήριζε το αντίθετο.

Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας, ενημερώνουμε ότι:

  • "Οι εκκρεμείς συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση δεν είναι 50.000, όπως ανακριβέστατα αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά 11.548, εκ των οποίων μόνο οι 2.900 αφορούν αιτήσεις πριν από τις 12/5/2016. Από τις 13/5/2016 και μετά έχουν εκδοθεί με βάση τις νέες διατάξεις, 24.000 συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση και, ταυτόχρονα, έχουν μειωθεί κατά 60% οι εκκρεμείς αιτήσεις που υπήρχαν πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ.
  • Οι νέοι συνταξιούχοι με διαδοχική ασφάλιση δεν έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Δικαιούνται να λάβουν, εφόσον το δηλώσουν, προσωρινή σύνταξη και ήδη 4 στους 10, αξιοποιώντας τη σχετική δυνατότητα, λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη.
  • Οι προϋποθέσεις χορήγησης συντάξεων με διαδοχικό χρόνο ασφάλισης, καθώς και τα ποσά που αντιστοιχούν, έχουν βελτιωθεί δραστικά σε σύγκριση με το καθεστώς που ίσχυε πριν από τη ψήφιση του ν. 4387/2016. Οι βελτιώσεις είναι σε όλους γνωστές και αποτυπώνονται στις σχετικές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί στις 19/9/2017 για την εφαρμογή του άρθρου 19 του ν. 4387/2016 και στις 16/2/2018 ειδικά προς όφελος των ασφαλισμένων στο πρώην ΝΑΤ, που αποσπασματικά και σκοπίμως χρησιμοποιήθηκαν στο δημοσίευμα, με σκοπό την παραπλάνηση και τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων για το σύνολο των περιπτώσεων.
  • Για την περαιτέρω επίσπευση της απονομής των συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λειτουργεί από τον ΕΦΚΑ ηλεκτρονική εφαρμογή για τον αυτόματο και ακριβή υπολογισμό των σχετικών παροχών."

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες από Σάββατο 15-05-2021

Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες από Σάββατο 15-05-2021 Αλλαγή του καιρού με βροχές, …