Προσλήψεις βάσει τίτλων και δοκιμασιών

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει διαδικασία επιλογής βάσει τίτλων και δοκιμασιών για την κατάρτιση πίνακα επιτυχόντων με στόχο την πλήρωση έντεκα θέσεων

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΓΓΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (AST 3)

Τοποθετούμενοι στις Βρυξέλλες (3), οι υπάλληλοι εγγύς προστασίας θα κληθούν, υπό την εποπτεία του προϊσταμένου της Μονάδας «Προστασία» της Διεύθυνσης «Εσωτερική Ασφάλεια, Συνδρομή και Προστασία», να διασφαλίσουν τη διαχείριση και εφαρμογή όλων των κατάλληλων μέτρων που σχετίζονται με την εγγύς προστασία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στους τρεις τόπους εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Στρασβούργο) και κατά τις μετακινήσεις του στο εξωτερικό. Οι επιτυχόντες ενδέχεται να κληθούν να διασφαλίσουν επίσης την εγγύς προστασία προσωπικοτήτων στους τρεις τόπους εργασίας. Στην αποστολή αυτή περιλαμβάνεται και η συμμετοχή, σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας, σε καθήκοντα προστασίας στο πλαίσιο επίσημων επισκέψεων, διαδηλώσεων και σημαντικών εκδηλώσεων.

Στα καθήκοντά τους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • διασφάλιση της εγγύς προστασίας του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλων προσωπικοτήτων,
  • επιθεώρηση των κτηρίων πριν από την άφιξη του Προέδρου ή προσωπικοτήτων,
  • σχεδιασμός, συντονισμός και/ή πραγματοποίηση των αποστολών ασφαλείας (υπό την ιδιότητα του υπαλλήλου εγγύς προστασίας και/ή του υπαλλήλου-συνδέσμου για την ασφάλεια) σε ζώνες υψηλού κινδύνου,
  • πρόβλεψη ενός μηχανισμού ασφαλείας για κάθε κτήριο στο οποίο μεταβαίνουν ο Πρόεδρος ή οι προσωπικότητες και για κάθε εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν, στο Βέλγιο ή στο εξωτερικό,
  • συνεχής επαγρύπνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας,
  • διαρκής επικοινωνία με άλλους υπαλλήλους εγγύς προστασίας,
  • συνοδεία του Προέδρου ή των προσωπικοτήτων στις αποστολές τους στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες,
  • οδήγηση οχήματος σε πομπή ασφαλείας,
  • στενή συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Εθιμοτυπίας, Τύπου και Διασκέψεων),
  • εκτέλεση κάθε άλλου καθήκοντος που ζητείται από την ιεραρχία προς το συμφέρον της υπηρεσίας.

Τα καθήκοντα αυτά απαιτούν συχνές αποστολές εντός και εκτός των τόπων εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Καταληκτική ημερομηνία: 25-05-2018

Κατά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τους ακόλουθους όρους:

α)

Γενικοί όροι

Βάσει του άρθρου 12 παράγραφος 2 του ΚΛΥ, οι υποψήφιοι οφείλουν συγκεκριμένα:

να έχουν την ιθαγένεια ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων,

να είναι τακτοποιημένοι έναντι της νομοθεσίας της χώρας τους σε θέματα στρατολογίας,

να παρέχουν τα αναγκαία για την άσκηση των καθηκόντων τους εχέγγυα ήθους,

να πληρούν τους όρους φυσικής κατάστασης που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων τους. Με τον όρο φυσική κατάσταση νοείται και η ψυχολογική καταλληλότητα. Λόγω της φύσεως της θέσης του υπαλλήλου εγγύς προστασίας (θέση ασφαλείας και επαγρύπνησης και θέση ορισμένου κινδύνου), στους όρους φυσικής κατάστασης συγκαταλέγονται και η καλή ακοή και όραση, συμπεριλαμβανομένης της καλής όρασης των χρωμάτων.

β)

Ειδικοί όροι

i)

Τίτλοι σπουδών, διπλώματα και απαιτούμενες γνώσεις

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν:

επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πιστοποιούμενο με δίπλωμα που έχει εκδοθεί από αστυνομική σχολή, στρατιωτική ακαδημία ή κρατικό ίδρυμα κατάρτισης της ιδίας φύσεως,

ή

επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο παρέχει πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ακολουθούμενο από επαγγελματική πείρα τουλάχιστον 3 ετών στον τομέα της εγγύς προστασίας (4),

ή

ισοδύναμη κατάρτιση πιστοποιούμενη με δίπλωμα ή πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί από αστυνομική σχολή, στρατιωτική ακαδημία ή κρατικό ίδρυμα κατάρτισης της ιδίας φύσεως.

Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν έγκυρη άδεια οδήγησης κατηγορίας Β.

ii)

Απαιτούμενη επαγγελματική πείρα

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν επαγγελματική πείρα τουλάχιστον τριών ετών στην εγγύς προστασία (πρώτος κύκλος γύρω από την προσωπικότητα) αποκτηθείσα σε δημόσια υπηρεσία ασφάλειας κατά τα έξι έτη που προηγούνται της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή των αιτήσεων.

iii)

Γλωσσικές γνώσεις

Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν άριστα μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γλώσσα 1): Αγγλική, Βουλγαρική, Γαλλική, Γερμανική, Δανική, Ελληνική, Εσθονική, Ιρλανδική, Ισπανική, Ιταλική, Κροατική, Λετονική, Λιθουανική, Μαλτέζικη, Ολλανδική, Ουγγρική, Πολωνική, Πορτογαλική, Ρουμανική, Σλοβακική, Σλοβενική, Σουηδική, Τσεχική ή Φινλανδική, καθώς και καλή γνώση τουλάχιστον μίας άλλης εκ των γλωσσών αυτών (γλώσσα 2).

Για λειτουργικούς λόγους, απαιτείται καλή γνώση της γαλλικής και της αγγλικής γλώσσας (τουλάχιστον επίπεδο B2 (5)).

Ενημερώνονται οι υποψήφιοι ότι οι δύο γλώσσες που προκρίθηκαν για τις δοκιμασίες της παρούσας διαδικασίας επιλογής, ήτοι η Γαλλική και η Αγγλική, καθορίστηκαν συμφώνως προς το συμφέρον της υπηρεσίας, το οποίο επιτάσσει όπως οι νεοπροσλαμβανόμενοι είναι αμέσως επιχειρησιακοί και ικανοί να επικοινωνούν αποτελεσματικά στην καθημερινή τους εργασία.

Οι υποψήφιοι θα προσληφθούν επί της ευρύτερης δυνατής γεωγραφικής βάσεως μεταξύ των υπηκόων των κρατών μελών της Ένωσης.

Η γνώση της γαλλικής γλώσσας είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των διαφόρων καθηκόντων που συνδέονται με τις αποστολές στους τρεις τόπους εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου· ειδικότερα στο Βέλγιο, όπου διεξάγονται οι κύριες δραστηριότητες, και στη Γαλλία, λόγω των πολυάριθμων δραστηριοτήτων κατά τις συνόδους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η ιδιαιτερότητα της αποστολής επιβάλλει στενή συνεργασία με τις βελγικές και γαλλικές υπηρεσίες προστασίας, καθώς και με κάθε άλλο εμπλεκόμενο εξωτερικό εταίρο.

Η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης όλων των άλλων αποστολών εκτός των τριών τόπων εργασίας.

Κατά συνέπεια, σταθμίζοντας το συμφέρον και τις ανάγκες της υπηρεσίας και τις δεξιότητες των υποψηφίων, και λαμβάνοντας υπόψη τον συγκεκριμένο τομέα της παρούσας διαδικασίας επιλογής, κρίνεται δικαιολογημένη η διοργάνωση των δοκιμασιών στις συγκεκριμένες γλώσσες, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι όλοι οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν τη Γαλλική και την Αγγλική τουλάχιστον σε επαρκές επίπεδο.

Η εκτίμηση των συγκεκριμένων γλωσσικών ικανοτήτων δίνει, έτσι, τη δυνατότητα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αξιολογήσει την ικανότητα των υποψηφίων να είναι αμέσως επιχειρησιακοί σε ένα περιβάλλον παραπλήσιο αυτού στο οποίο θα κληθούν να εργασθούν.

Β.   ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Η διαδικασία διοργανώνεται βάσει τίτλων και εξετάσεων.

Ο πίνακας των υποψηφίων που υπέβαλαν τον φάκελό τους σύμφωνα με τους όρους και εντός των απαιτούμενων προθεσμιών και οι οποίοι ανταποκρίνονται στους γενικούς όρους που περιγράφονται στον τίτλο A.3 α) καταρτίζεται από την εξουσιοδοτημένη για την ανάθεση συμβάσεων αρχή και στη συνέχεια διαβιβάζεται, μαζί με τους φακέλους, στην επιτροπή επιλογής (για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ. τον οδηγό προς τους υποψηφίους) .

1.   Αποδοχή συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

Η επιτροπή επιλογής εξετάζει τους φακέλους και καταρτίζει τον πίνακα των υποψηφίων που, ανταποκρινόμενοι στους ειδικούς όρους που διευκρινίζονται στον τίτλο Α.3. Β), γίνονται δεκτοί για συμμετοχή στη διαδικασία.

Κατά την εξέταση των φακέλων, η επιτροπή επιλογής βασίζεται αποκλειστικά στις πληροφορίες που έχουν δηλωθεί στην αίτηση υποψηφιότητας και οι οποίες τεκμηριώνονται από δικαιολογητικά έγγραφα (για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ. τον οδηγό προς τους υποψηφίους) .

2.   Αξιολόγηση προσόντων

Η επιτροπή επιλογής, με βάση κριτήρια που έχει καθορίσει εκ των προτέρων, προβαίνει στην αξιολόγηση των προσόντων των υποψηφίων που γίνονται δεκτοί προς συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής και καταρτίζει τον πίνακα των εξήντα καλύτερων υποψηφίων που θα κληθούν στις σωματικές δοκιμασίες.

Κατά την αξιολόγηση των προσόντων των υποψηφίων, η επιτροπή επιλογής συνεκτιμά ειδικότερα τα ακόλουθα κριτήρια:

πρόσφατη εμπειρία στην εγγύς προστασία σε δημόσια υπηρεσία ασφαλείας,

κατάρτιση στην εγγύς προστασία σε επίσημη υπηρεσία,

πρόσθετα σχετικά διπλώματα,

εμπειρία στον χειρισμό πυροβόλων όπλων κατά την άσκηση των καθηκόντων,

κατάρτιση στην επαγγελματική σκοποβολή, παρασχεθείσα από εθνικές αρχές,

γνώσεις αμυντικών τεχνικών,

άδεια οδήγησης κατηγορίας C,

κατάρτιση(-ίσεις) στην τεχνική οδήγησης οχημάτων,

κατάρτιση(-ίσεις) στον τομέα των πρώτων βοηθειών,

πρόσθετες γλωσσικές γνώσεις (διαφορετικές της γλώσσας 1, της γλώσσας 2, της Αγγλικής και της Γαλλικής).

  • Βαθμολόγηση: από 0 έως 30 μονάδες.
  • Ελάχιστη απαιτούμενη βάση: 15/30

3.   Εξετάσεις

Για την αξιολόγηση των ικανοτήτων των υποψηφίων να ασκήσουν τα καθήκοντα που περιγράφονται στον τίτλο Α.2, οργανώνονται οι ακόλουθες δοκιμασίες:

Σωματικές δοκιμασίες

α)

κολύμβηση:

δοκιμασία στα 100 μέτρα, και

δοκιμασία στα 50 μέτρα, συνοδευόμενη από την ανάκτηση ανθρώπινου ομοιώματος

β)

δοκιμασίες σκοποβολής

γ)

δοκιμασίες σωματικών ικανοτήτων και αυτοάμυνας

Οι υποψήφιοι που θα επιτύχουν σε αυτές τις δοκιμασίες θα κληθούν σε συνέντευξη.

Προφορική δοκιμασία

Συνέντευξη με την επιτροπή επιλογής στη γαλλική και αγγλική γλώσσα, που παρέχει στην επιτροπή τη δυνατότητα να αξιολογήσει, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των στοιχείων που περιλαμβάνονται στον φάκελο υποψηφιότητας, την ικανότητα των υποψηφίων να ασκήσουν τα καθήκοντα που περιγράφονται στον τίτλο A.2 «Φύση της εργασίας».

Η επιτροπή επιλογής μπορεί να αποφασίσει να εξετάσει τις γλωσσικές γνώσεις των υποψηφίων οι οποίες αναφέρονται στην αίτηση υποψηφιότητας.

  • Μέγιστη διάρκεια της δοκιμασίας: 45 λεπτά.
  • Βαθμολόγηση: από 0 έως 50 μονάδες.
  • Ελάχιστη απαιτούμενη βάση: 25/50.

4.   Εγγραφή στον πίνακα επιτυχόντων

Ο πίνακας επιτυχόντων θα περιέχει, κατά σειρά επιτυχίας, τα ονόματα των 30 υποψηφίων που έλαβαν τον υψηλότερο αριθμό μονάδων στο σύνολο της διαδικασίας (αξιολόγηση των προσόντων και των δοκιμασιών) και οι οποίοι έχουν λάβει το ελάχιστο όριο μονάδων, εφόσον απαιτείται.

Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν ατομικά για τα αποτελέσματά τους.

Η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2021 και η περίοδος ισχύος δύναται να παραταθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, οι επιτυχόντες που έχουν εγγραφεί στον εν λόγω πίνακα θα ενημερωθούν σε εύθετο χρόνο.

Οι επιτυχόντες που έχουν εγγραφεί στον πίνακα επιτυχόντων και στους οποίους θα προσφερθεί θέση απασχόλησης θα πρέπει να παρουσιάσουν, για λόγους πιστοποίησης, τα πρωτότυπα όλων των απαιτούμενων εγγράφων, ιδίως των διπλωμάτων τους και, ενδεχομένως, των βεβαιώσεων εργασίας τους.

Η σύμβαση μπορεί να τερματιστεί εάν:

ο υπάλληλος αδυνατεί να λάβει εξουσιοδότηση ασφαλείας όπως αναφέρεται στο σημείο A.2

ο υπάλληλος αδυνατεί να λάβει άδεια οπλοφορίας όπως αναφέρεται στο σημείο A.2.

Γ.   ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Οι υποψήφιοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν το έντυπο της αίτησης υποψηφιότητας στα αγγλικά ή τα γαλλικά που αφορά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση πρόσληψης και περιέχεται στην Επίσημη Εφημερίδα.

Οι υποψήφιοι καλούνται να διαβάσουν προσεκτικά τον οδηγό προς τους υποψηφίους προτού συμπληρώσουν την αίτηση υποψηφιότητάς τους.

Προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων

Η αίτηση υποψηφιότητας και τα φωτοαντίγραφα των δικαιολογητικών πρέπει να αποσταλούν, μόνο με συστημένη επιστολή  (6), το αργότερο στις 25 Μαΐου 2018 (η ημερομηνία αποστολής αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου), στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:

PARLEMENT EUROPÉEN

Unité Sélection des talents

Procédure de sélection PE/197/S

(ο αριθμός αναφοράς της διαδικασίας επιλογής πρέπει να αναφέρεται)

BMT 08 A 038

60 rue Wiertz

1047 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË

Οι υποψηφιότητες οι οποίες θα αποσταλούν με μη συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή με εσωτερική αλληλογραφία δεν θα ληφθούν υπόψη. Η Μονάδα Επιλογής Ταλέντων δεν θα δεχθεί την ιδιόχειρη επίδοση υποψηφιοτήτων.

Δεν θα αποσταλεί κανένα αποδεικτικό παραλαβής των φακέλων υποψηφιότητας, εκτός εάν ένα ταχυδρομικό αποδεικτικό παραλαβής συνοδεύει μια συστημένη επιστολή.

Οι υποψήφιοι παρακαλούνται NΑ ΜΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ για να πληροφορηθούν το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

Οι υποψήφιοι καλούνται, επιδεικνύοντας την προσήκουσα επιμέλεια, να αποστείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (PE-197-S@ep.europa.eu) ή επιστολή στη Μονάδα Επιλογής Ταλέντων (Talent Selection Unit), εάν δεν έχουν λάβει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιστολή σχετική με την υποψηφιότητά τους πριν από τις 16 Ιουλίου 2018.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Metron Analysis: Προβάδισμα για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο Κουτσούμπας Διατηρεί …