Από σήμερα τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα και δίκυκλα

Χωρίς καμία άλλη παράταση έκλεισε ο έλεγχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα ανασφάλιστα οχήματα, καθώς είναι έτοιμη να «φορτώσει» στο taxis από σήμερα κιόλας τα πρόστιμα για τους παραβάτες, αφού δεν θα δοθεί άλλη παράταση!

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική διασταύρωση τα ανασφάλιστα οχήματα είναι 385.000.

Τα πρόστιμα της ΑΑΔΕ

  • 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.
  • 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.ε.
  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε. και
  • 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κ.ε.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιριών, τα ασφαλισμένα οχήματα φτάνουν στα 6,1 εκατομμύρια ενώ μετά από τη διασταύρωση του περσινού Ιουνίου είχε καταγραφεί αύξηση των ασφαλίσεων κατά περίπου 510 χιλιάδες, με αποτέλεσμα ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων να ξεπεράσει τα 6,2 εκατομμύρια.

Δείτε με ένα κλικ αν το όχημά σας είναι ασφαλισμένο

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να δουν αν είναι δηλωμένο το όχημα, είναι να βάλουν τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας και το ΑΦΜ τους.

Δείτε ΕΔΩ αν το όχημά σας είναι ασφαλισμένο


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …