Είμαστε στην τελική ευθεία για το...Νέο ΕΝΦΙΑ...Του 2018

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο νέος ΕΝΦΙΑ του 2018. Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ είναι πλέον ξεκάθαρο. Μέσα στο μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ενώ στο τέλος του Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για 7 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Νωρίτερα τα νοικοκυριά θα έχουν πάρει ήδη τα ραβασάκια από τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων και θα έχουν πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Αν και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι θα γράφουν τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αν ο φόρος υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, τα εκκαθαριστικά που θα φθάσουν σε χιλιάδες νοικοκυριά θα είναι φουσκωμένα. Μεγάλοι χαμένοι εκτιμάται ότι θα είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα στις λεγόμενες «φθηνές» περιοχές των 750 και 1.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Με βάση τα σενάρια που γίνονται στο υπουργείο Οικονομικών και τα οποία επικαλείται το "newsbeast.gr", οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες δεν αποκλείεται να δουν τον ΕΝΦΙΑ να αυξάνεται ακόμη και πάνω από 20%.

Έως το τέλος Μαΐου θα μπουν σε ισχύ οι νέες τιμές ζώνης για όλη την Ελλάδα.

Εφόσον από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες προκύψει ανάγκη για αλλαγές στα κλιμάκια και τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο φόρος θα συνεχίσει να αποφέρει ετήσια έσοδα ύψους 3,2 δισ. ευρώ, τότε αυτές οι αλλαγές θα περάσουν με διάταξη στη Βουλή το αργότερο έως τις 31 Μαΐου. Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι οι αλλαγές που θα γίνουν στις αντικειμενικές αξίες δεν πρόκειται να προκαλέσουν μεγάλες αυξομειώσεις στον φόρο και στη συνολική βεβαίωση.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …