Από Σεπτέμβριο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στα πλαίσια του εκπαιδευτικού και κοινωνικού του ρόλου σας προσκαλεί στους χώρους του ώστε να ανακαλύψετε μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό μας τον υπέροχο κόσμο της επιστήμης! Με τρόπο ευχάριστο και ψυχαγωγικό, νεαροί μαθητές εισάγονται σε θέματα Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικής Φυσικής, Φυσικής Περιβάλλοντος, Κλιματολογίας, Μετεωρολογίας, Σεισμολογίας και Γεωφυσικής.

Αν επιθυμείτε να γνωρίσετε πώς μας ζεσταίνει ο Ήλιος ή πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν, ποιες είναι οι «αστρονομικές» αποστάσεις των πλανητών από τη Γη και πώς θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε σε αυτούς, αλλά και πώς δημιουργούνται τα σύννεφα και οι κεραυνοί ή ακόμη τι προκαλεί έναν σεισμό και πώς τον παρατηρούμε, επισκεφθείτε μας!

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί, μικρούς και μεγάλους στις εγκαταστάσεις του, τόσο στο Θησείο όσο και στην Πεντέλη, για να συμμετάσχετε σε πλήθος από εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας, καθημερινές αλλά και σαββατοκύριακα, για να παίξουμε, να κάνουμε πειράματα, να συζητήσουμε για το πώς λειτουργεί ο υπέροχος κόσμος που μας περιβάλει, και φυσικά να παρατηρήσουμε τον νυχτερινό αττικό ουρανό με τα ιστορικά μας τηλεσκόπια! Αν δεν σας φτάνει η μέρα, είμαστε ανοιχτά και για βραδινή παρατήρηση από τα ιστορικά μας τηλεσκόπια με ειδικές ξεναγήσεις που απευθύνονται στους συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών, σε συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ, πρόσφυγόπουλα, κλπ) αλλά και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Θα είμαστε κοντά σας ακόμη και στις καλοκαιρινές σας διακοπές, ερχόμενοι στις παιδικές κατασκηνώσεις για να παρατηρήσουμε τα αστέρια και τους πλανήτες, για να συζητήσουμε για την δημιουργία των γαλαξιών αλλά να αναφερθούμε και στους μύθους με τους οποίους έπλασαν οι πρόγονοι μας τους αστερισμούς.

Το πρόγραμμά μας έχει σχεδιαστεί από εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία, μεράκι και αγάπη για την έρευνα, την εκπαίδευση και την διάχυση της γνώσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κρατήστε θέσεις στο «μαγικό» οδοιπορικό στο κοντινό και μακρινό σύμπαν με οδηγό την επιστημονική γνώση! Για όλες τις δράσεις μας μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα μας , από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από το φυλλάδιό μας!

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και λήγουν τέλος Ιουλίου!


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …