Mετά τον Αύγουστο, επαναφορά της 13ης σύνταξης;

Μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, τον Αύγουστο, η κυβέρνηση θα έχει λυμένα χέρια και θα μπορεί να προωθήσει αντισταθμιστικά μέτρα όπως η επαναφορά της 13ης σύνταξης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Το μήνυμα Κούλογλου έρχεται ενώ συνεχίζονται οι αμφίσημες τοποθετήσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο σχετικά με την νομοθετημένη μείωση των συντάξεων που κανονικά είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε πως μέτρα όπως περικοπή των συντάξεων θα πρέπει να «αποτραπούν» και εάν αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να ψηφιστούν αντισταθμιστικά μέτρα που στην πράξη θα ακυρώνουν τις όποιες μειώσεις.

Εξέφρασε την βεβαιότητα πως η σημερινή ή μια μελλοντική κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει πλήρως την 13η σύνταξη, όχι ως εφάπαξ βοήθημα, καθότι η χώρα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Επισήμανε δε πως η κυβέρνηση θα μπορεί να θέσει εκ νέου στο τραπέζι κάποια συμφωνημένα μέτρα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Η ανάμειξη του Ταμείου στην Ελλάδα κατά την μετα-Μνημονιακή περίοδο παραμένει αδιευκρίνιστη ενώ σε παρούσα φάση έχει μόνο εποπτικό κι όχι χρηματοδοτικό ρόλο.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου - Περιορισμένη άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων

Παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η κλιμακούμενη κρίση στη Μέση Ανατολή και οι επακόλουθες αρνητικές …