24ωρη απεργία την Δευτέρα με την ΓΣΕΕ στο πλευρό των Εργαζομένων


Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό του Σωματείου των Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), το οποίο έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 14 Μαΐου.

"Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, δίνουν αγώνα για την εύρυθμη λειτουργία του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες και το οποίο έχει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού αλλά και ακινητοποιημένους συρμούς λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός  ότι 19 συρμοί του ΜΕΤΡΟ από το σύνολο των 60 είναι αυτή τη στιγμή ακινητοποιημένοι, με τον κίνδυνο τα δρομολόγια σε σύντομο διάστημα να μειωθούν ακόμη περισσότερο.

Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα είναι ήδη πολλά και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα ενταθούν ακόμη περισσότερο, με σοβαρές επιπτώσεις για το επιβατικό κοινό, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, γεγονός που καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων αρνείται το διάλογο επιχειρώντας να αποδώσει τις κινητοποιήσεις σε κομματικές κατευθύνσεις κάτι  που είναι ψευδές και συκοφαντικό.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Αθήνας,  γιατί παρά τις προσπάθειες κάποιων να διαβάλλουν αυτό τον αγώνα, είναι αγώνας που αφορά μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …