Αντιμέτωπες με μεγάλα προβλήματα έρχονται οι σχολικές καθαρίστριες

Κυριάρχησαν κατά την γενική συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων, τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Προβλήματα που σχετίζονται με την μεγάλη καθυστέρηση δεδουλευμένων, τους μισθούς πείνας και της εργασιακής ομηρίας.

«Χρόνια τώρα, δεν άλλαξε τίποτα. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Εργαζόμαστε σε άθλιες συνθήκες, παραμένοντας απλήρωτες για μεγάλο διάστημα, και με μισθούς που δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας. Φτάνει να πούμε ότι αμειβόμαστε βάσει των αιθουσών ενώ για κοινόχρηστους χώρους δεν αμειβόμαστε καν», σημείωσε η πρόεδρος του τοπικού Σωματείου κα Σταματία Τραγάνη.

Στην γενική συνέλευση των καθαριστριών παρέστη και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

«Ο συγκεκριμένος κλάδος δεν έχει καν πρόσβαση στα αναγκαία εργασιακά δικαιώματα. Βρίσκεται σε καθεστώς επισφάλειας κι αυτό είναι που μας ωθεί να αναζητήσουμε δράσεις και να συλλογοποιήσουμε την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων», δήλωσε ο πρόεδρος.

Οι καθαρίστριες, όπως τονίζει το "krinitrikalon.gr" κατέρχονται σε κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα στις 22 – 23 Μάη.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο συμπεριλαμβάνονται η μόνιμη και σταθερή δουλειά, αορίστου χρόνου, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, αξιοπρεπείς αμοιβές, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …