Από τα παλαιότερα πλάσματα στον πλανήτη ο καρχαρίας της Γροιλανδίας(VIDEO)

Εξαιρετικά σπάνια πλάνα του καρχαρία της Γροιλανδίας, κατάφεραν να εξασφαλίσουν επιστήμονες. Πρόκειται για έναν από τα παλαιότερα πλάσματα στον πλανήτη για το οποίο οι γνώσεις μας είναι πολύ περιορισμένες.

Σύμφωνα με τους μελετητές, φτάνει σε μήκος μέχρι τα 7 μέρα και μπορεί να ζήσει μέχρι και 500 χρόνια, ενώ επιτυγχάνει την ενηλικίωση και τη σεξουαλική ωριμότητα μετά τα 100.

Προτιμά ψυχρά νερά και έχει εντοπιστεί σε βάθος 2.200 μέτρων. Οι καρχαρίες της Γροιλανδίας θεωρούνται τα μακροβιότερα σπονδυλωτά.

Ο καρχαρίας της Γροιλανδίας δεν είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους.

Το κρέας του καρχαρία της Γροιλανδίας είναι τοξικό, καθώς περιέχει μία τοξίνη την Trimethylamine N-oxide ή TMAO η οποία στο στομάχι διασπάται σε τριμεθυλαμίνη, και γι’αυτό το λόγο δεν καταναλώνεται ωμό.

Όμως, οι Ισλανδοί ζυμώνουν τους καρχαρίες της Γροιλανδίας και παράγουν το hákarl, το οποίο θεωρείται ευρέως ως εθνικό πιάτο.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δώρο Πάσχα 2024. Ποινική δίωξη και αυτόφωρο για μη καταβολή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η Επιθεώρηση Εργασίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. …