Απλώνει "χέρι" η κυβέρνηση στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ

Παραδοχή του υφυπουργού Κοινωνικής Απασχόλησης Τάσου Πετρόπουλου ότι οι συντάξεις θα περικοπούν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, καθώς θα εφαρμοστεί ο ψηφισμένος νόμος με την πληρωμή του Δεκεμβρίου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» παραδέχθηκε ο κύριος Πετρόπουλος, και έσπευσε να σημειώσει ότι τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%». «Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%… Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις» σημείωσε.

Ο Τάσος Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ακόμα ότι ως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …