Για περάστε από την Εφορία! Σας καλεί....

Η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης έχει απλοποιηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι αρκεί απλώς να επιβεβαιώσουν τα προσυμπληρωμένα στοιχεία της δήλωσης για να ολοκληρώσουν την φορολογική τους υποχρέωση.

Παρά την πρόοδο όμως, η επίσκεψη στην εφορία σε ορισμένες περιπτώσεις παραμένει απαραίτητη καθώς οι σχετικές υπηρεσίες δεν παρέχονται ηλεκτρονικά. Την ταλαιπωρία και την αναμονή στην ουρά της Δ.Ο.Υ. δεν γλιτώνουν οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης το 2017, όσοι χώρισαν, οι επαγγελματίες που άλλαξαν διεύθυνση κατοικίας, όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά δήλωση αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2017 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων.

Συγκεκριμένα:

  1. Οι νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Για τη χορήγηση Α.Φ.Μ. απαιτούμενο δικαιολογητικό είναι το δελτίο ταυτότητας.
  2. Όσοι παντρεύτηκαν θα πρέπει να δηλώσουν την έγγαμη σχέση. Και φέτος οι σύζυγοι υποβάλουν υποχρεωτικά κοινή φορολογική δήλωση.
  3. Όσοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν για να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση και να έχουν τη ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους.
  4. Όσοι χώρισαν θα δηλώσουν τη διακοπή της έγγαμης σχέσης για να ακυρωθούν στο ηλεκτρονική έντυπο της δήλωσης τα στοιχεία της συζύγου ή του συζύγου. Για την απόδειξη της διάστασης των συζύγων, απαιτείται αντίγραφο αγωγής για διαζύγιο ή διατροφή ή πρακτικό κατανομής της κοινής περιουσίας για συναινετικό διαζύγιο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά, οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει τη χωριστή διαβίωση των συζύγων π.χ. χωριστή στέγη που θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση μισθωτηρίου, λογαριασμών ΔΕΗ ΔΕΗ +0,44% κ.λπ.
  5. Οι νέοι φορολογούμενοι για να υποβάλουν φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν από την εφορία τον κλειδάριθμο που θα ξεκλειδώσει την πύλη του Taxisnet.
  6. Μια επίσκεψη από την εφορία στην οποία ανήκουν απαιτείται και από τους φορολογούμενους που το 2017 δεν εισέπραξαν ενοίκια και θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή φόρου για ανείσπρακτα εισοδήματα, καταλήγει το "euro2day.gr".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …