Βαριές ποινές για τον ομαδικό βιασμό 16χρονης

 

Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού σε βάρος μίας 16χρονης κοπέλας, που εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Ειδικότερα, ο νεαρός άνδρας από το Ηράκλειο καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών, ενώ στον συγκατηγορούμενο του με καταγωγή από την Αλβανία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Η υπόθεση φρίκης είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη το καλοκαίρι του 2011, όταν η ίδια η ανήλικη είχε καταγγείλει στην αστυνομία το μαρτύριο που έζησε στα χέρια τουλάχιστον 10 ατόμων.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν προκύψει τότε από την καταγγελία της κοπέλας αλλά και από την προανακριτική διαδικασία, η 16χρονη η οποία έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, έπεσε θύμα εκμετάλλευσης μιας ομάδας ανδρών, οι οποίοι την μετακινούσαν από σπίτι σε σπίτι σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου και την κακοποιούσαν σεξουαλικά ενόσω εκείνη δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς είχε κάνει χρήση ουσιών.

Η 16χρονη όπως κατέγραψε το "cretapost", δεν παρέστη στο δικαστήριο, καθώς η ίδια ζει και σπουδάζει στο εξωτερικό, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο ανδρών υποστήριξαν ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση του ανήλικου κοριτσιού.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …