17χρονος Έλληνας ο μακελάρης σε λύκειο του Τέξας-8 οι νεκροί(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Συναγερμός σήμανε στο Τέξας για πυροβολισμούς σε λύκειο του Σάντα Φε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο δράστης είναι Έλληνας ενώ εντοπίστηκαν και εκρηκτικά στο λύκειο

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, ο δράστης του μακελειού στο Τέξας, είναι ένας 17χρονος μαθητής που ονομάζεται, Δημήτριος Παγουρτζής.

Οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Χάρις εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο και περιμετρικά του λυκείου της Σάντα Φε.

«Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια. Ο σερίφης της κομητείας είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την ένοπλη επίθεση σε λύκειο της πόλης Σάντα Φε στο Τέξας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του γραφείου του σερίφη της κομητείας Χάρις γινόταν λόγος για ένα «περιστατικό με πολλά θύματα» και διευκρινιζόταν ότι «οι τραυματίες λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες».

Αναφέρθηκε ακόμη ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, όμως προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του.

Η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο», επισήμανε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Σάντα Φε στον λογαριασμό της στο Facebook.

«Ένα περιστατικό σημειώθηκε το πρωί σε ένα Λύκειο με την εμπλοκή ενός ενόπλου. Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως είναι υπό έλεγχο. Έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν τραυματίες» διευκρίνισε η ίδια πηγή, χωρίς να διευκρινίζει για ποιο σχολείο πρόκειται.

Ο σερίφης της κομητείας Χάρις είχε αναφέρει νωρίτερα ότι πρόκειται για το Santa Fe High School. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ένας άνθρωπος συνελήφθη.

Ο Ρίτσαρντ Άλεν, πατέρας μιας μαθήτριας, περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK ότι έφθασε στην περιοχή λίγο αφότου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και είδε να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα.

«Ο γιος μου είπε ότι κάποιος μπήκε σε αίθουσα διδασκαλίας των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολλών μαθητών».

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά. Η μαθήτρια Λέιλα Μπάτλερ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι στις 07.45 ήχησε ο συναγερμός για φωτιά και οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις. Ορισμένα παιδιά νόμιζαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς.

Ήταν περίπου στις 7.45 το πρωί (τοπική ώρα), όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πυρασφάλειας και οι μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι εκ των μαθητών άκουσαν τους πυροβολισμούς, ενώ μαζί με τους δασκάλους τους έχουν μεταφερθεί σε χώρο ασφαλείας κοντά στο campus.

«Ένα πρόσωπο εισέβαλε με ένα τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί και ένα κορίτσι τραυματίστηκε στο πόδι» δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας, η Νίκι, στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK. Η ίδια διευκρίνισε ότι τα παιδιά έτρεξαν να σωθούν.

Σε ένα βίντεο που προβλήθηκε σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται αστυνομικοί να συνοδεύουν μαθητές εκτός του κτιρίου και κατόπιν να τους υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο αναζητώντας τυχόν όπλα. Περιπολικά και τουλάχιστον 2 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένοπλος στο σχολείο, όπου διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου.

Τουλάχιστον τρία ελικόπτερα προσγειώθηκαν στον χώρο πάρκινγκ του πανεπιστημίου, και στις εικόνες διακρίνεται ένας τραυματιοφορέας με φορείο να κατευθύνεται προς ένα από αυτά.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …