"Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης" κατά τον ΣΥΡΙΖΑ το τέλος σε κινητά-υπολογιστές

Όχι για τέλος αλλά για εύλογη αμοιβή των καλλιτεχνών για τα πνευματικά τους δικαιώματα, χαρακτηρίζει το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ το τέλος σε κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές, από το οποίο θα βγουν εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ζουν την απόλυτη φτώχεια, ανέχεια και εξαθλίωση, η οποία δεν έχει τέρμα!

Μάλιστα είναι τόσο προκλητική η δήλωση του εν λόγω τμήματος του κόμματος της κυβέρνησης, που μας γνωστοποιεί ότι "Στην Ελλάδα το ποσό που καταβάλλεται όλα αυτά τα χρόνια είναι ελάχιστο σε σχέση με των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Σε χώρες με πληθυσμό ανάλογο της Ελλάδας τα ποσά που καταβάλλονται είναι πολλαπλάσια. "

Αλλά δεν μας λέει πως κατάντησαν τους Έλληνες οι ίδιοι, που άλλα υποσχέθηκαν, άλλα εφάρμοσαν και αρέσκονται σε μία πολιτική, της δικής τους κατοχύρωσης στην εξουσία, ως τα "καλά" παιδιά της Ευρώπης, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Λόγω των πολλών δημοσιευμάτων σχετικά με την ψηφισθείσα στις 15 Μαΐου 2018 τροπολογία, για τις εύλογες αμοιβές των δικαιούχων δημιουργών από την ιδιωτική χρήση, θεωρούμε ότι πρέπει να αποσαφηνισθούν το εξής:

Δεν πρόκειται για τέλος ή φόρο ή οτιδήποτε σχετικό, όπως εσφαλμένα αναφέρεται. Δεν πρόκειται για κάτι νέο, που δεν ίσχυε στο παρελθόν. Δεν πρόκειται για κάτι που δεν ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για αμοιβή που αντιστοιχεί στα πνευματικά δικαιώματα καλλιτεχνών, των οποίων το έργο μπορεί, με αυτόν τον τρόπο να αναπαραχθεί νομίμως από τα εν λόγω τεχνολογικά μέσα, χωρίς να απαιτείται η άδεια τους. Οποιοσδήποτε, λοιπόν, χαρακτηρίζει με διαφορετικό τρόπο αυτό το Δικαίωμα, σφάλει και δημιουργεί λάθος εντυπώσεις.

Η τροπολογία αυτή ήταν άκρως απαραίτητη, ειδικά μετά τα ζητήματα που προέκυψαν με την εισαγωγή του ν.4481/2017 και είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Η νομοθετική πρόβλεψη καταβολής εύλογης αμοιβής στους δικαιούχους για την αναπαραγωγή του έργου τους, ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα το ποσό που καταβάλλεται όλα αυτά τα χρόνια είναι ελάχιστο σε σχέση με των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Σε χώρες με πληθυσμό ανάλογο της Ελλάδας τα ποσά που καταβάλλονται είναι πολλαπλάσια. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τις αντίστοιχες τιμές των προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο ΣΕΠΕ κάνει λόγο για κύκλο εργασιών ύψους 5 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ οι μέχρι σήμερα αποδόσεις των ευλόγων αμοιβών στο σύνολο των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης μετρώνται σε λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, επικροτεί την νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς με την τροπολογία αυτή, αποκαθίσταται η νομιμότητα και η δικαιοσύνη. Τόσο η Υπουργός όσο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, τιμώντας τον ελληνικό πολιτισμό».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ. Πότε πληρώνονται ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, γέννησης, προνοιακά επιδόματα Μαιου 2021

ΟΠΕΚΑ. Πότε πληρώνονται ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, γέννησης, προνοιακά επιδόματα Μαΐου 2021 Ημερομηνία πληρωμής επιδομάτων …