Συμψηφισμός ποσού επιστροφής με ασφαλιστικές εισφορές

Ότι συμψηφίζεται με τρέχουσες εισφορές (συμπεριλαμβανομένης και της εισφοράς Μαρτίου 2018), το ποσό που δικαιούνται προς επιστροφή, ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εισφορών 2017, ενημερώνει τους ασφαλισμένους η Διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Ο τρόπος:

  • Αν είναι μικρότερο των 50,00€ θα συμψηφισθεί αυτόματα.
  • Αν είναι μεγαλύτερο των 50,01€ μπορεί να συμψηφισθεί εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα έως 31/5/2018. Η αίτηση υποβάλλεται διαδικτυακά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΕΦΚΑ, ή στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μη Μισθωτών.Μετά τη πάροδο της προθεσμίας το ποσό προς επιστροφή θα πιστωθεί στον Τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) των δικαιούχων, που δεν έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Για τη δήλωση του ΙΒΑΝ, έχει δημιουργηθεί σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία στον ιστότοπο ΕΦΚΑ.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή συμψηφισμού του ποσού επιστροφής με τρέχουσες εισφορές διασφαλίζει και αποτρέπει ενδεχόμενη κατάσχεσή του έναντι οφειλών προς οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …