Στον Σκουρλέτη τα σωματεία εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Σωματείων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων από την Αθήνα και την Περιφέρεια, οι οποίοι συνοδεύονταν από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Από την πλευρά των εργαζομένων τέθηκε το διαρκές αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων τα οποία σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας, τις πληρωμές, την στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το υπουργείο εξετάζει συγκεκριμένες βελτιώσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο απασχόλησης μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα της σχέσης εργασίας. Παράλληλα, επεξεργάζεται μία πρότυπη σύμβαση εργασίας για όλη την επικράτεια, με την οποία θα καθορίζονται επακριβώς τα καθήκοντα των εργαζομένων, προκειμένου να αποφευχθεί η σημερινή πανσπερμία συμβάσεων, οι οποίες δύναται να οδηγούν σε εργαζόμενους διαφορετικών «ταχυτήτων», παρότι το αντικείμενο εργασίας είναι ίδιο.

Ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων και της Ομοσπονδίας σε συνεργασία και ως προς την καταγραφή των περιπτώσεων που δεν παρέχονται Μέσα Ατομικής Προστασίας από τους Δήμους, προκειμένου το υπουργείο να συμβάλει στη συνολική προσπάθεια ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να τα λάβουν.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι το ζήτημα της εργασιακής σχέσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και στόχος είναι η επίλυσή του με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αμφισβητείται η λύση, αλλά και στον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να είναι περισσότερες οι διαθέσιμες επιλογές.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με τοπικές βροχές την Πέμπτη 28.3.2024

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, …