?????????????????????????????????????????????????????????

Σκληρές ΦΩΤΟ από τη Γάζα με δακρυγόνο στο πρόσωπο Παλαιστίνιου διαδηλωτή

 

Παγκόσμιο σοκ από τη φωτογραφία του διαδηλωτή στη Γάζα που τραυματίστηκε στο πρόσωπο από δακρυγόνο κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, αφού όπως μετέδωσε το Reuters, οι Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων και αληθινών σφαιρών εναντίον των Παλαιστινίων με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Παλαιστίνιοι διαδηλωτές και να τραυματιστούν.

Ο αιματηρός απολογισμός προέκυψε από νέες συγκρούσεις κοντά στον φράχτη ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Δύο από τα θύματα είναι ο Νάμπιλ Άμπου Νταράμπα, 26 ετών, που σκοτώθηκε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και ο Ζιάντ αλ Μπαρίμ ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στα ανατολικά του Χαν Γιουνές, στα νότια του παλαιστινιακού θύλακα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων και αληθινών σφαιρών εναντίον των Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 386 άνθρωποι.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέλαβε δράση για να διαλύσει τους περίπου 10.000 διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους εκτόξευαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα.

Οι οργανωτές των κινητοποιήσεων συνέδεσαν τις σημερινές διαδηλώσεις με τον ετήσιο εορτασμό της «Ημέρας της Ιερουσαλήμ» στο Ιράν που, όπως και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και εξοργίστηκε με την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Δεν υπάρχει ένα τέτοιο κράτος που να ονομάζεται Ισραήλ και να έχει πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ», είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ, προσθέτοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης να τερματιστεί ο αποκλεισμός της Γάζας.

Μεταξύ των τραυματιών είναι ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου και ένας 23χρονος ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος αφού ένα δακρυγόνο τον χτύπησε στο πρόσωπο.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

K. Χατζηδάκης για S&P: Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

Η αναβάθμιση από την Standard & Poor's αποτελεί αποτελεί μια απάντηση σε όσους γκρινιάζουν και προσπαθούν …