Το κόστος εργασίας στην Ελλάδα, αυξάνεται

Άνοδο 2% σημείωσε το ωριαίο εργατικό κόστος στην Ευρωζώνη το α΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

  • Το δ΄ τρίμηνο του 2017 τα ωριαία κόστη είχαν αυξηθεί κατά 1,4% και 2,3% αντίστοιχα.

Τα δύο βασικά στοιχεία του εργατικού κόστους είναι οι μισθοί και το μη-μισθολογικό κόστος.

Στην Ευρωζώνη, το κόστος των μισθών ανά ώρα εργασίας αυξήθηκε κατά 1,8% κα το μη-μισθολογικό μέρος κατά 2,6%, το α΄ τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Το δ΄ τρίμηνο του 2017 , οι ετήσιες μεταβολές ήταν +1,6% και +0,8% αντίστοιχα.

Συνολικά στην Ε.Ε. οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις καταγράφηκαν σε Ρουμανία (+12,7%), Λετονία (+11,2%) και Ουγγαρία (+10,3%), ενώ μείωση καταγράφηκε μόνο στην Πορτογαλία (-1,5%).

Στην Ελλάδα το εργατικό κόστος σημείωσε άνοδο 4,4% το α΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 (μισθολογικό κόστος +4,3%, μη μισθολογικό κόστος 5,1%).


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …