?????????????????????????????????????????????????????????

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον Μπαρμπαρούση-Προθεσμία για να απολογηθεί (VIDEO&ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 13.03

Την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, θα απολογηθεί στον ανακριτή ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που τον βαρύνει, μετά τα όσα είπε την Παρασκευή, 15 Ιουνίου στη Βουλή.

Ο βουλευτής, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί σε φιλικό του σπίτι στην Πεντέλη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον δικαστικό λειτουργό ώστε να προετοιμάσει τους ισχυρισμούς του για την κατηγορία που του αποδίδεται.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, Π. Κορατζόπουλου, η όλη υπόθεση αφορά μία «ατυχή επιλογή εκφράσεων που ενσωματώθηκαν στον λόγο του σε μία στιγμή θυμικής έξαρσης». Κατά τον κ. Κορατζόπουλο, η φρασεολογία τού εντολέα του «προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται», ενώ, όπως τόνισε, «η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της».

Αρχική Ενημέρωση 10.33

Συνελήφθη τελικά λίγο πριν τις 9 το πρωί, όχι στην Αιτωλοακαρνανία που τον έψαχναν, αλλά στην Πεντέλη, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, που διώκεται για Εσχάτη Προδοσία, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Οι πληροφορίες θέλουν μαζί του να έχει προσαχθεί ένα ακόμη άτομο, που μάλλον ήταν το πρόσωπο που τον έκρυβε.

Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε χωρίς να φέρει αντίσταση, όταν του το ζήτησαν.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο Μπαρμπαρούσης συνελήφθη και οδηγείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Η Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι πραγματοποιήθηκε η σύλληψη έγινε κατόπιν εκτέλεσης σχετικού εντάλματος.

Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι με αποτέλεσμα μόλις έγιναν αντιληπτοί, ο Μπαρμπαρούσης να παραδοθεί αμέσως

Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και το βουλευτικό του αυτοκίνητο, μάρκας Volvo, με το οποίο είχε διαφύγει, ενώ οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι χρησιμοποίησε χωματόδρομους και μονοπάτια από τα ορεινά της Ναυπακτίας, αποφεύγοντας το εθνικό δίκτυο και τα διόδια, και επέστρεψε χθες στην Αθήνα.

Στην Αντιτρομοκρατική έχει μεταφερθεί και η νεαρή γυναίκα, στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκε, σύμφωνα με το cnn. Όμως, δεν θα κατηγορηθεί καθώς δεν προκύπτουν στοιχεία ότι υπέθαλπτε τον Κώστα Μπαρμπαρούση.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε καλέσει τον Στρατό σε πραξικόπημα, από το βήμα της Βουλής, στη συνέχεια διεγράφη από το κόμμα του και διέφυγε στην επαρχία του Αγρινίου, από όπου και κατάγεται.

Μετά από τρεις μέρες ερευνών, τελικά ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Πεντέλη.

Τι είχε προηγηθεί 

Είχε προηγηθεί η ευθεία προτροπή, μέσα από το χώρο του Κοινοβουλίου, για την διάπραξη δύο εγκληματικών πράξεων, δηλαδή κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και πραξικόπημα, και άσκηση δολοφονικής βίας σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού.

Κατόπιν αυτών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Την Παρασκευή το βράδυ ο Μπαρμπαρούσης είχε διαφύγει από τις αρχές με κινηματογραφικό τρόπο με το βουλευτικό του αυτοκίνητο, καθώς παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή. Η αστυνομία είχε χάσει τα ίχνη του τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Πως ξέφυγε από τους αστυνομικούς

Από τα χέρια των αστυνομικών γλίτωσε χάρη στο e-pass των διοδίων που είχε στο αυτοκίνητό του. Όπως αναφέρει η "aftodoikisi.gr", με το e-pass πέρασε από τα διόδια της γέφυρας και ξέφυγε με … 200, οι αστυνομικοί, όμως, αναγκάστηκαν να σταματήσουν και να κινηθούν με την υπηρεσιακή διαδικασία πιστοποίησης του κρατικού οχήματος στα διόδια και φυσικά, μέχρι να γίνει αυτό, πρώην βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος είχε γίνει καπνός.

Το τελευταίο στίγμα του ήταν πριν από την έξοδο προς το Αγρίνιο, όπου όπως εκτιμάται, έβγαλε τις μπαταρίες από τα κινητά τηλέφωνα για να αισθάνεται πιο … ασφαλής. Οι αστυνομικοί πιθανολογούν πως έχει βρει έχει υποστηρικτικό δίκτυο απόκρυψης σε κάποιο σημείο του ορεινού όγκου της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά η ερευνητική πίεση που ασκείται θεωρείται πως θα τον αναγκάσει να ξεπορτίσει από την κρυψώνα του.

Ο ποινικός κώδικας για την Εσχάτη Προδοσία

Ο Ποινικός Κώδικας (άρθρο 134 – εσχάτη προδοσία) είναι σαφέστατος σε περιπτώσεις ομάδων ή μεμονομένων πολιτών που καλούν σε πραξικόπημα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το "documentonews.gr" ορίζει:

1. Τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης:

  • όποιος αποπειράται να αποστερήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα
  • όποιος αποπειράται με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας: α) να παρεμποδίσει κάποιoν απ’ αυτούς από την άσκηση της συνταγματικής εξουσίας του ή να τον εξαναγκάσει να επιχειρήσει πράξη που απορρέει από αυτή την εξουσία
  • να μεταβάλλει το πολίτευμα του Κράτους.

2. Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου:

  • επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού
  • επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή
  •  ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέβαλε με τους τρόπους και με τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.

3. Όποιος αποπειράται να θανατώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία τιμωρείται με θάνατο (σσ έχει καταργηθεί) ή ισόβια κάθειρξη.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης προς Τουρκία: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς τα θαλάσσια πάρκα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα ότι είναι δεδομένη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για συνέχιση …