Soldiers read a map near the Tham Luang caves during a search for 12 members of an under-16 soccer team and their coach, in the northern province of Chiang Rai, Thailand, June 26, 2018. REUTERS/Chayut Setboonsarng

Αγνοούνται παιδική ποδοσφαιρική ομάδα κι ο προπονητής της (VIDEO)

Σωστικά συνεργεία αναζητούν 12 αγόρια και τον προπονητή τους που έχουν εγκλωβιστεί σε σπηλιά, ενώ επιδεινώνονται οι καιρικές συνθήκες. “Η άνοδος των υδάτων αποτελεί εμπόδιο για την επιχείρηση διάσωσης της ομάδας και στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις”, δήλωσε ο Κνανσίτ Σομπχουντάενγκ, αξιωματούχος των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με το πολεμικό ναυτικό της Ταϊλάνδης που εμπλέκεται ενεργά στην επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες άνθρωποι μεταξύ των οποίων δύτες, το επίπεδο του νερού αυξήθηκε κατά 15 εκατοστά και η τρίτη ζώνη αυτού του υπόγειου δικτύου τούνελ και σπηλιών που εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα είναι πλέον πλημμυρισμένη.

Τα 12 αγόρια, μέλη μιας ομάδας ποδοσφαίρου, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, μπήκαν στη σπηλιά Ταμ Λουάνγκ, που βρίσκεται στη μεθόριο με τη Μιανμάρ και το Λάος, μετά την προπόνησή τους το Σάββατο.

Η μητέρα ενός από τα αγόρια ήταν αυτή που ενημέρωσε τις αρχές για την εξαφάνισή τους, όταν ο γιος της δεν επέστρεψε σπίτι του το Σάββατο το βράδυ μετά την προπόνηση. Τα πράγματα των παιδιών -ποδήλατα και παπούτσια- βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα στην είσοδο της σπηλιάς που βρίσκεται σε ένα μεγάλο πάρκο.

Σήμερα στρατιώτες τοποθέτησαν επιπλέον συστήματα άντλησης νερού. “Το νερό μέσα στη σπηλιά είναι λασπώδες και υπάρχει λίγο οξυγόνο”, τόνισε ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι, ο Ναρονγκσάκ Οστανακόρν.

“Κάθε δευτερόλεπτο μετρά για τα παιδιά αυτά”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή δυτών από το εξωτερικό.

Προσεύχονται και αγωνιούν στην Ταϊλάνδη

Βουδιστές μοναχοί μετέβησαν σήμερα στο σημείο για να προσευχηθούν για τη διάσωση των παιδιών, την ώρα που οι οικογένειές τους εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα βρεθούν σύντομα.

Παράλληλα βουδιστές μοναχοί έφτασαν στο σημείο για να προσευχηθούν μπροστά από τη σπηλιά μαζί με τις οικογένειες των παιδιών.

Εκτός από τις προσπάθειες που γίνονται από την κεντρική είσοδο της σπηλιάς, οι διασώστες προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές εισόδους στο υπόγειο δίκτυο από την κορυφή της σπηλιάς.

Τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης οι διασώστες δεν βρήκαν κανένα ίχνος της ομάδας μέσα στη βασική κοιλότητα και οι αρχές πιστεύουν ότι τα παιδιά και ο προπονητής τους ίσως αναζήτησαν καταφύγιο λίγο πιο μέσα στη σπηλιά για να γλιτώσουν από την άνοδο των υδάτων.

Στην είσοδο της σπηλιάς υπάρχει ταμπέλα που προειδοποιεί τους επισκέπτες να μην εισέρχονται σε αυτή την περίοδο των βροχών, από τον Ιούλιο ως τον Νοέμβριο.

Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα σήμερα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

ΑΠΕ – ΜΠΕ & Reuters


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση από τις προκριματικές εκλογές

Κομματικές πηγές ανέφεραν χθες το βράδυ πως η συμμετοχή ξεπέρασε τον πήχη των 50.000 που …