Από την κακοκαιρία στον καύσωνα η Ελλάδα

Είναι πολύ πιθανό από τις 3 Ιουλίου και μετά, η Ελλάδα να μπει σε μια παρατεταμένη περίοδο «καύσωνα», με θερμοκρασίες που κατά τόπους θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις τωνμετεωρολόγων!

Από σήμερα ξεκίνησε η βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με τη θερμοκρασία να παίρνει την… ανηφόρα τις επόμενες ημέρες.

Το Σάββατο (30/06/2018), η μέγιστη θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 31 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και στους 30 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

Την Κυριακή (01/07/2018) προβλέπονται, επίσης, μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει 33 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και 30 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που εμφανίζουν τα προγνωστικά μοντέλα, είναι πολύ πιθανό από τις 3 Ιουλίου και μετά, η Ελλάδα να μπει σε μια παρατεταμένη περίοδο «καύσωνα», με θερμοκρασίες που κατά τόπους θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι, είναι εξαιρετικά πιθανό μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου η χώρα μας να «βιώσει» την πρώτη σοβαρή και καλά οργανωμένη θερμή εισβολή από την Αφρική.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για «ντιλαρίσματα» πίσω από τις κουρτίνες, όπως καταδεικνύουν οι …