Οι επιπτώσεις από τον εθισμό στα video-games

Κάποια παιδιά και νέοι με τάσεις εθισμού  στα βιντεοπαιχνίδια, μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο με τις τάσεις στέρησης ύπνου και των διαταραχών που σχετίζονται με την παχυσαρκία και την κακή καρδιο-μεταβολικής υγεία, Hamilton, σύμφωνα με νεότερες έρευνες.

Μάλιστα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό "PLoS One", εξέτασε το αυξανόμενο παγκόσμιο φαινόμενο τυχερών παιχνιδιών και τις επιπτώσεις του στην υγεία των νέων.

Βλέπουμε ότι ορισμένα παιδιά και εφήβους να αναπτύσσουν συμπτώματα  σοβαρού εθισμού που συσχετίζονται με βιντεοπαιχνίδια.

Επηρεάζει έναν ευάλωτο πληθυσμό των παιδιών και της νεολαίας, μπορεί να επηρεάσει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των νέων και όπως η έρευνά μας δείχνει, μπορεί να οδηγήσει σε κατάπτωση της υγείας.

Για την έρευνά τους, η ομάδα μελέτησε ομάδα παιδιών και εφήβους ηλικίας 10 έως 17 ετών, που ήταν σε προγράμματα διαχείρισης του τρόπου ζωής – για τη διαχείριση βάρους . Η μελέτη εξέτασε κατά πόσο οι παίκτες των βιντεοπαιχνιδιών και οι συνήθειές τους είχαν αντίκτυπο στην συνήθειες ύπνου, παχυσαρκία και στην καρδιο-μεταβολική υγείας.

Χρησιμοποιώντας μετρητές, η ομάδα παρακολούθησε τη διάρκεια του ύπνου και σε σύγκριση με τη χρήση βιντεοπαιχνιδιών. Τα δεδομένα έδειξαν ότι τα συμπτώματα του εθισμού σε ένα βιντεοπαιχνίδι,  οδήγησαν σε μη ομαλή λειτουργία του ύπνου, που αυτό με τη σειρά του σχετιζόταν με αυξημένη πίεση του αίματος, υψηλή πυκνότητας λιποπρωτεΐνη χοληστερόλης, υψηλά τριγλυκερίδια και υψηλή αντίσταση στην ινσουλίνη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό ήταν μια συγκεκριμένη ομάδα των παιδιών και των εφήβων, και είναι άγνωστο αν αυτή η πληροφορία Ισχύει για το γενικό πληθυσμό.

Τα παιδιά με παχυσαρκία αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών και στεφανιαίας νόσου, καθώς και ο διαβήτης τύπου 2. 

Είναι επιτακτική ανάγκη να στοχεύσουμε στις αρχές συμπεριφορές  του τρόπου ζωής, όπως οι εθιστικές τάσεις στα βιντεοπαιχνίδια που μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές μελλοντικές συνέπειες για την υγεία. 

Ο εθισμός στην τεχνολογία είναι κάτι που εδώ και αρκετά χρόνια απασχολεί τους ειδικούς, με το gaming να έχει βρεθεί πολλές φορές κάτω από το μικροσκόπιο, αφού αρκετοί gamers παρουσιάζουν, όσον αφορά στη συμπεριφορά, ομοιότητες με τους χρήστες ναρκωτικών.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πλέον πήρε επίσημη θέση επάνω στο θέμα  αναγνωρίζοντας τον εθισμό στο gaming ως ψυχική διαταραχή, η οποία συνδέεται με σαφώς ορισμένα διαγνωστικά κριτήρια.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …