Εργασία σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες βρίσκει "Job Center"

Ανθρωποι, οι οποίοι εργάζονταν και είχαν «χτίσει» την καθημερινότητά τους, βρέθηκαν ξαφνικά εκτός αγοράς εργασίας. Οικογένειες, οι οποίες είχαν δημιουργήσει ένα…δίχτυ προστασίας, μέσα στην κρίση αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια καθώς δεν μπορούσαν να καλύψουν ακόμη και τις πιο βασικές ανάγκες τους. Η αναζήτηση εργασίας, προκειμένου να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, είναι όχι μόνο για τους πολίτες, που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και για το δήμο Αθηναίων, που στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, προτεραιότητα.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας λειτουργεί το Job Center, το πρώτο Κέντρο Επανένταξης στην εργασία για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μάλιστα, ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία καθώς ήδη 213 πολίτες έχουν αξιοποιήσει τις υπηρεσίες του Job Center του δήμου Αθηναίων ενώ μόνο κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το 32% έχει βρει εργασία πλήρους απασχόλησης, το 15% εργασία μερικής απασχόλησης, το 8% εργάστηκε για ένα διάστημα και το 45% βρίσκεται στη διαδικασία ενεργούς αναζήτησης εργασίας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος, συνολικά 74 πολίτες βρήκαν απασχόληση παρότι απουσίαζαν από την αγορά εργασίας για πολλά χρόνια.

«Το Job Center του δήμου Αθηναίων ολοκληρώνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και είμαι ικανοποιημένος που καθημερινά κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και βοηθώντας τους πολίτες που βρέθηκαν στο περιθώριο λόγω της κρίσης να επανενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο με τους ίδιους ρυθμούς» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Το Job Center λειτουργεί από το 2017 στο ισόγειο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Υγείας του δήμου Αθηναίων, στην Αγίου Κωνσταντίνου 14, στο κέντρο της πόλης. Κεντρικοί πυλώνες των υπηρεσιών του Job Center είναι η συμβουλευτική επαγγελματικής καθοδήγησης, η εκπαίδευση στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, η ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και η πρακτική υποστήριξή τους κατά την αναζήτηση εργασίας με την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και δικτύωσης με πιθανούς εργοδότες (επιχειρήσεις, φορείς κ.λπ.).

Οι ανάγκες των ανθρώπων που διαμένουν στις Κοινωνικές Κατοικίες του δήμου Αθηναίων ήταν η κινητήριος δύναμη για τη δημιουργία του Job Center, το οποίο σταδιακά επέκτεινε τις υπηρεσίες του και σε άλλες ομάδες ωφελούμενων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του δήμου Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη, τόνισε τον ολιστικό χαρακτήρα που οφείλει να έχει η κοινωνική παρέμβαση δηλώνοντας ότι «το Job Center του δήμου Αθηναίων είναι πολύτιμο εργαλείο στις προσπάθειές μας για κοινωνική ένταξη όσων πολιτών απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Η Κοινωνική αλληλεγγύη χωρίς την επαγγελματική επανένταξη δεν αρκεί για να δώσει βιώσιμη λύση στα προβλήματα των ευάλωτων ομάδων».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωβουλευτές: Τι μισθό παίρνουν και πότε βγαίνουν στη σύνταξη

Εκτός από την ανάγκη προσφοράς και ενασχόληση με τα κοινά κτλ, οι υποψήφιοι έχουν και …