Με μεγάλη συναυλία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα "100 χρόνια ΓΣΕΕ"

Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή στην μεγάλη γιορτή στο λιμάνι της πόλης, το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιουλίου, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου της πόλης.

Περισσότεροι από 10.000 πολίτες της Καλαμάτας τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη συναυλία που έδωσαν οι σπουδαίοι ερμηνευτές Διονύσης Σαββόπουλος και Μαρία Φαραντούρη, καθώς ο χώρος μπροστά από το λιμάνι ήταν κατάμεστος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πανελλήνιου εορτασμού για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ.

Ήταν όλοι εκεί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μικρά παιδιά, οι οποίοι συμμετείχαν με την “καρδιά τους” στις εκδηλώσεις.

Τραγούδησαν με τους μεγάλους ερμηνευτές τραγούδια που έχουν σχέση με τον κόσμο της εργασίας, τους αγώνες και τις απεργίες.

Το μήνυμα της ΓΣΕΕ με αφορμή τα 100 χρόνια λειτουργίας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας ήταν σαφές.

Όπως τόνισε άλλωστε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος “ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ”.

Έδωσε παράλληλα, την υπόσχεση ότι η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τη δύσκολη αλλά αγωνιστική πορεία της με γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τους οποίους και εκπροσωπεί.

Οι εκδηλώσεις σύμφωνα με το "topontiki.gr" στην πόλη της Καλαμάτας ξεκίνησαν από τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής με την παροχή ενημέρωσης και εξειδικευμένων συμβουλών από τους νομικούς του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, απαντώντας σε προσωπικά ερωτήματα σχετικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα, τα εργασιακά δικαιώματα και ζητήματα απασχόλησης σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Κορυφώθηκαν με την μεγάλη γιορτή στο λιμάνι της πόλης όπου οι χιλιάδες συμμετέχοντες τίμησαν την ιστορία και το παρελθόν του εργατικού κινήματος.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …