Παχύσαρκα τα σημερινά 11χρονα Ελληνόπουλα!

Μια ανησυχητική ευρωπαϊκή πρωτιά έχει η Ελλάδα στην έκθεση για την παιδική παχυσαρκία που πραγματοποίησε το κοινό ερευνητικό κέντρο (Joint Research Centre -JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς στη χώρα μας το 39% των παιδιών ηλικίας 11 ετών είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα.

Όπως φαίνεται στο χάρτη που συνέταξαν οι ειδικοί η Ελλάδα είναι μαζί με τη Μάλτα οι μοναδικές δύο χώρες στις οποίες το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία ξεπερνά το 35%.

Μια κλίμακα πιο κάτω, στις χώρες, δηλαδή, στις οποίες το ποσοστό παχυσαρκίας των 11χρονων βρίσκεται ανάμεσα στο 31% και το 35% - είναι η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Πολωνία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Στην τρίτη κλίμακα, με το 25% των παιδιών ηλικίας 11 ετών να είναι παχύσαρκα, βρίσκονται χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Εσθονία και η Λετονία.

Στον αντίποδα οι χώρες με τα λιγότερο παχύσαρκα παιδιά είναι η Ιρλανδία, η Δανία και η Ολλανδία με τα ποσοστά εκεί να είναι κάπου ανάμεσα στο 13% και το 15%.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία μπορεί να αποτελέσει την αρχή για παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2, τα καρδιακά προβλήματα και ο καρκίνος.

Η Ευρώπη προσδοκούσε ότι θα μπορούσε να σταματήσει την προδιάθεση αυτή μέχρι το 2020 με τις ελπίδες να αποδεικνύονται - για την ώρα - φρούδες.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …