Τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Το Σωματείο Χειριστών Πάτρας επισκέφτηκε δια μέσου των εκπροσώπων του, το Γενικό Γραμματέα Καρατζά Αντρέα και τον Αντιπρόεδρο Κουργιαλή Χρήστο, εργοστάσιο ανακύκλωσης που δραστηριοποιείται στην Πάτρα και διαπίστωσε τα εξής.

Όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας εργάζονται σε συνθήκες τριτοκοσμικές βάζοντας καθημερινά τις ζωές τους και την αρτιμέλεια τους σε κίνδυνο καθώς δεν τηρούνται οι βασικοί κανόνες ασφαλείας. Από τον υπεύθυνο ενημερωθήκαμε ότι δεν δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο στο οικονομικό όσο και στο θεσμικό κομμάτι.

Μετά από όλα αυτά μάθαμε επίσης πως η εκκαθάριση της μισθοδοσίας των εργαζομένων καθυστερεί συνήθως 2-3 μήνες............

Ωστόσο ως Σωματείο Χειριστών οφείλαμε να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς των χειριστών που εργάζονται στην εν λόγω εταιρεία.

Με μια γρήγορη ματιά στα μηχανήματα και στον χώρο εργασίας η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν λίαν επιεικώς απαράδεκτη. Τα μηχανήματα 3 στον αριθμό εκ των οποίων δούλευε το ένα αλλα και αυτό ήταν ακατάλληλο προς χρήση.


Για ποιους λόγους???????????

  • Φθαρμένα ελαστικά και φρένα
  • Χωρίς βομβητες οπισθοπορειας και με ελλειπή φώτα
  • Χωρίς καμπίνες κλειστού τύπου για την υγιεινή και ασφάλεια των χειριστών
  • Πολλές διαρροές λαδιών
  • Απώλειες υδραυλικής πίεσης που έχουν ως αποτέλεσμα ακούσιες και εκτονωτικες κινήσεις μερών των μηχανημάτων έργου

Συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι ότι οι χειριστές εργάζονται καθημερινά υπό τον φόβο πρόκλησης ατυχήματος με πιθανούς αποδέκτες τους ίδιους η τους συναδέλφους τους.

Η απάντηση του υπεύθυνου σε εμάς και στους χειριστές

  • "Αν το θεωρείτε ακατάλληλο να το βάλετε στην άκρη"

Πατώντας πάνω στο φιλότιμο τους και στον φόβο τους για την επόμενη μέρα.

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΉΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ

Τέλος το Σωματείο Χειριστών Πάτρας θα απευθυνθεί άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να λάβει τέλος αυτός ο εργασιακός ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

Σωματείο Χειριστών Πάτρας Η Ένωση"

ΕΔΩ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …